Valora la ruta

PR-CV 131.3 RUTA DEL EBRÓN

Entitat promotora: ADIRA. Asociación para el Desarrollo Integral del Rincón de Ademuz

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
10,50 km
Horari teòric:
03:20:00
Desnivell de pujada:
280 m
Desnivell de baixada:
425 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-1999
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0612-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Rius del Racó d'Ademús (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

El Cuervo - El Mojón - La Cuesta del Rato (enlace PR-CV 131.4) - Campamento Rincón de Ademuz - Castielfabib (enlace PR-CV 131.1) - Caserío del Barranco Hondo (enlace PR-CV 131.2) - Los Santos - Torrebaja

Descripció:

Eixim del Corb, des del safareig. Existeix un cartell horitzontal amb indicadors del recorregut i les distàncies existents fins a la costa de Rato Castielfabib. Als 80 metres, apareix el primer encreuament sense senyalitzar, travessem el riu i la senda transcorre entre xicotets horts. Apareix el primer senyal als 270 metres, a mig quilòmetre aproximadament comença un xicotet repit, al final del mateix apareix davant nosaltres la població de Cuesta de l'Estona. Seguim avant fins a arribar a l'encreuament de la carretera que porta a aquesta població (escassetat de senyals), no obstant això la senda continua envoltant a aquesta població sense passar per ella i deixant-la a l'esquerra de la senda. En tot just recorreguts 2 km, des de l'inici, arribem a la zona denominada La Foia, la senda transcorre al costat d'un xicotet canal de combinades amb grans xopades que fan que la senda siga agradable i ens protegisca del sol. Seguidament arribem a un nou encreuament que dista 2.400 metres des de l'inici, aquest encreuament tampoc està senyalitzat, a partir d'ací s'albira la població de Casitelfabib. Un poc més endavant ens trobem amb un pal de senyal vertical, el qual ens confirma que ens trobem en la senda, seguim per ella fins a trobar-nos amb un pont enfonsat, per la qual cosa la senda ha de ser variada, obligant a un nou traçat de 400 metres, en trobar-nos amb un nou pal vertical indicant la distància recorreguda fins ara, així com el temps que portem de marxa.
Procedim a vorejar el poble de Castielfabib per la seua part esquerra, aquesta zona està falta de senyals, la qual cosa dificulta la marxa pel fet que cal realitzar moltes comprovacions. No és fins a l'arribada al pont de la Ruidera on apareixen novament els senyals, i just als 300 metres ens trobem amb les ruïnes del convent de Sant Guillem, existeix una bifurcació sense senyalitzar i que prenent qualsevol de les variants ens porta al mateix lloc. La variant de la dreta voreja per la seua part superior el barranc amb el consegüent perill d'accident. Seguidament ens trobem travessant una canonada que baixa possiblement d'algun xicotet llac i que pararà en una xicoteta central elèctrica.
Portem recorreguts 6.200 metres i ens trobem amb la zona denominada del Batán, seguim cap avant, amb el riu paral·lel a la senda, i 800 metres més enllà ens apareix un nou encreuament sense senyalitzar i encara que la senda és evident, considerem que hauria de replantejar-se senyalitzar tot aquest tram. Als 100 metres, la senda es transforma en pista d'asfalt, la qual ens porta fins a la zona denominada Els Sants, on existeix una micro reserva, en 850 metres no existeix cap senyal, possiblement havien en el seu temps, però a causa de les obres de la calçada hagen desaparegut. Ens endinsem a l'interior de la població dels Sants, hem de preguntar atés que no existeix cap senyal, tan sols a l'eixida del poble ens trobem amb un panell informatiu, la senda passa pel Carrer de l'Església o el que és el mateix, per la pròpia carretera. A penes abandonant el poble, apareixen novament els senyals encara que la veritat no estan massa ben situats, la senda segueix paral·lel a la carretera, i fins transcorreguts uns 600 metres no apareix cap senyal, atés que pel que sembla es van cremar uns bancals. Per a arribar en poc menys de 700 metres a la població de Torrebaja.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents