Valora la ruta

PR-CV 131.2 RUTA DE CAVANILLES

Entitat promotora: ADIRA. Asociación para el Desarrollo Integral del Rincón de Ademuz

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

ATENCIÓ: El sender està interromput per un tancat de fil de ferro en el camí entre els corrals de Tóvedas de Abajo y la casa Colladillo.

Aquesta ruta transita de nord-oest a sud-oest de la comarca, partint del llogaret de Negrón, passant pel poble de Vallanca i acaba en el de Castielfabib, on es pot contemplar paisatges espectaculars, diverses fonts, camps d'ametlers i parcel·les de nogueres.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
16,50 km
Horari teòric:
05:15:00
Desnivell de pujada:
465 m
Desnivell de baixada:
665 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-1999
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0612-4; 0612-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Hontanar - La Ferriza (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Rius del Racó d'Ademús (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Negrón - Cuesta de Moya - Río Bohilgues - Vallanca - El Cerrito de la Hoya - El Losar - Tóvedas de Abajo - N-420 - Fuente la Clareta - Castielfabib

Descripció:

Eixim per la part alta de Negrón per una pista agrícola entre ametlers. Travessem la carretera i seguim recte. El camí es transforma en senda i descendeix cap al barranc de la Solanilla per a ascendir suaument per l'altre vessant i anar paral·lels a la CV-478 durant un tram vorejant el barranc de Sant Joan. Creuem el camí de Negrón i continuem pel pla fins al camí de València, que seguim a l'esquerra i descendim per la Costa de Moya fins a travessar el riu Bohilgues per la Puente i entrar a Vallanca. Eixim de Vallanca pel cementeri, creuem una pista i en la següent, el camí de Tóvedas, continuem per l'esquerra en direcció el Cerrito de la Foia on enllacem de nou amb el camí de Tóvedas. Passem pel Pozuelo (font estacional) i la pedrera del Losar. Ens dirigim cap al Nord-est per a creuar la Rambla de Tóvedas i seguir per un entrador a l'esquerra i de seguida una senda també a l'esquerra: el corriol de Tóvedas, que ens porta al xicotet assentament de Tóvedas de baix, on coincidim amb el PR-CV 131.1. Seguim a la dreta per la pista principal i passat el corral de la Somadilla vam prendre un camí a la dreta fins a una ruïnes, on tornem a desviar-nos a la dreta i en el següent encreuament a l'esquerra en descens sempre recte per camps de secà fins a l'antiga N-420. Travessem la carretera nova per un pas subterrani i seguir a en el primer desviament a la dreta i el segon a l'esquerra. Quan acaba la pista comença una senda que creua el barranc dels Queixals. Passem per la Font i la bassa de la Clareta. Més endavant, eixim a una pista asfaltada i a la dreta arribem a la carretera de Castielfabib. Travessem la carretera i per la Vega Saragossa arribem a l'entrada del poble.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents