Valora la ruta

PR-CV 131.4 RUTA DEL RODENO

Entitat promotora: ADIRA. Asociación para el Desarrollo Integral del Rincón de Ademuz

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

La ruta transcorre dins del terme de Castielfabib i els límits amb Terol. Des del llogaret Cuesta del Rato ens condueix travessant paisatges agrestos, camps de cultiu, muntanyes de pins, carrasques i savines fins al paratge dels Pinastres, per l'espècie més representativa de la zona, el pinus pinaster. Descendeix fins al Túria al costat del Mas de Jacinto per a tornar, no sense abans visitar el Mas dels Muts.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
42,20 km
Horari teòric:
13:00:00
Desnivell de pujada:
1.170 m
Desnivell de baixada:
1.170 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
5

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-1999
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0589-4; 0612-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Punts directrius:

Cuesta del Rato - Las Fuentecillas - El Rodeno - Lomas de Abril - Los Alcores - Rambla de la Val del Agua - Mas de Jacinto - Mas de los Mudos - Cuesta del Rato

Descripció:

Eixim del llogaret Cuesta de l'Estona pel camí de Tormón per a agafar de seguida una senda entre bancals i tàlvegs fins a la pista asfaltada a Tormón que seguim uns metres per a prendre a l'esquerra una senda que ens condueix al corral i abeurador de las Fuentecillas. Torcem a l'esquerra en sentit W. i seguim fins a arribar de nou a la riba de la carretera. Continuem a la dreta per senda i enllacem amb una pista. Poc més endavant aquesta s'acaba i travessem uns camps d'ametlers i cereal per la seua boga fins a un altre camí que prendrem a l'esquerra. Creuem un primer camí i enllacem amb un altre més ample que seguim en la mateixa direcció que portem ignorant tots els encreuaments. Voregem la capçalera del barranc de les Porteres i creuem el de Marín ja en el paratge dels Pinastres envoltant La Morrita cap a les Llomes d'Abril. Seguim pel recte camí del tallafocs, limitant amb Terol fins a arribar als Alcores, on la pista gira a l'esquerra i en forta baixada fins a un encreuament que seguim a la dreta en baixada més suau ignorant tots els creus a banda i banda. Més endavant discorrem per la zona de la Rambla del Val de l'Aigua fins al Mas de Jacinto. Eixim a la N-330 per a buscar el pas de la rambla i pujar pel carril que va a la Costa de l'Estona. En aproximadament una hora arribem a l'encreuament del Carril dels Sants. Girem a l'esquerra i seguint la pista arribem al Mas dels Muts amb una font. Desfem camí que hem fet, ara en pujada, en direcció de nou a la bifurcació, on continuarem recte. En un encreuament en forma de 'I' que seguim a l'esquerra fins a la carretera del Tormón i punt d'inici del tram circular. Ara per l'esquerra baixem per camí conegut a la Costa del Rato.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents