Valora la ruta

PR-CV 151 ELS ARCS

Entitat promotora: Diputación de Alicante

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

En el punt quilomètric 7, un primer senyal de sendera, ens indica on hem d'abandonar la carretera. Seguint el recorregut arribarem al Aljub de Xarquet. Posteriorment prendrem la senda als Arcs (impressionant formació geològica que conforma uns arcs de grans dimensions) i finalitzar la sendera en el punt on l'havíem iniciat.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
6,90 km
Horari teòric:
03:00:00
Desnivell de pujada:
205 m
Desnivell de baixada:
205 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-01-1999
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
novembre de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Pla d´Aialt, caserío, enlace con PR-CV 46 – aljibe, abrevadero, enlace con PR-CV 46, 49 – Corral del Somo – cruce del mismo sendero – Corral y aljibe de Xarquet – cruce del mismo sendero, enlace con PR-CV 49 , Corral del Poll – Els Arcs (arcos de roca naturales) – Corral del Poll – Els Arcs (arcos de roca naturales) – cruce del mismo sendero – peña Escoda – cruce del mismo sendero – Pla d´Aialt, caserío

Descripció:

Comença la sendera en el Pla d'Aialt, on es troba el panell informatiu. El nostre punt d'eixida, seguim el camí uns pocs metres més enllà i trobem a la nostra dreta les ruïnes d'un dels corrals del Somo, seguim per la nostra esquerra, trobem una altra caseta a la dreta i una xicoteta ruïna d'un corral, seguint el camí a l'esquerra creuem el llit d'un rierol (sense aigua) i arribem a l'Aljub del Xorquet, al seu costat un xicotet abeurador, tornem sobre els nostres passos fins a l'encreuament, allí seguim de front, arribem a una altra bifurcació de camins, continuem recte, fins a arribar a un encreuament, prenem direcció esquerra per a acostar-nos fins al Paratge Natural Municipal d'interés que és Els Arcs, impressionant formació geològica, de camí apreciem les ruïnes d'un corral en roca. Tornem sobre els nostres passos en l'encreuament ara seguim cap a Penya Escoda, de camí a Penya Escoda, a la nostra dreta trobem el Corral del Poll, també té un pou. Seguim de front, i al poc arribem a un encreuament indicador ens diu que anant a l'esquerra anem a Penya Escoda, seguim la indicació i arribem a un altre panell informatiu on trobem informació sobre l'entorn, etc, tornem sobre els nostres passos, en l'encreuament prenem la direcció del Pla d'*Aialt, per un camí que ens condueix entre cultius fins a la carretera, seguim a la dreta, després d'uns pocs metres per la carretera ens trobarem de nou en el punt d'eixida.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents