Valora la ruta

PR-CV 172 SENDA DEL MOLLÓ

Entitat promotora: Ayuntamiento de Quatretonda

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració

En un entorn de naturalesa, després d'anys de l'explotació humana, ressorgeix un bosc mediterrani d'alzines, pins i estepes que ha esquivat els últims incendis. Ara ens toca conservar i mantindre aquest patrimoni per a poder conèixer i recórrer les seues sendes i els seus bells paratges.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
19,30 km
Horari teòric:
06:00:00
Desnivell de pujada:
560 m
Desnivell de baixada:
560 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2001
Data últim Control de Qualitat:
novembre de 2022
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0795-1; 0795-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Montdúver - Marjal de la Safor (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serra de Quatretonda (Paratge Natural Municipal)
  • Serra del Motduver i Marxuquera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Serres del Montdúver i Marxuquera (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Punts directrius:

Quatretonda - Camí de la Serra - Coll de l’Anglés - El Molló - Pla d’Engolidors - Refugi de la Bastida - Cova de la Falaguera - Caseta del Tio Honorio - Pla de la Penya - Corral de Toni - Coll de l’Anglés - Quatretonda

Descripció:

Partim de nucli urbà per a continuar pel camí de la Serra entre antics corrals i xalets. Arribem a un encreuament que seguim cap a la dreta per senda ara en ascens cap al coll de l'Anglés on comença el tram circular. Nosaltres triem cap a l'esquerra per un barranc fins a un encreuament i seguim fins al Molló. Continuem per senda cap a l'esquerra ja per l'altiplà. Desestimem un sender a l'esquerra per continuar a la dreta pel camí de Quatretonda al Pla de Corrals, cap a l'esquerra ara arribem a l'àrea recreativa del Pla d’Engolidors. Per pista trobem el refugi de la Bastida. A uns 200m del refugi abandonem la pista per a escometre una pujada bastant exigent que ens deixa en l'encreuament de la lloma Plana i continuar cap a la cova de la Falaguera. Passem junta a la casa del Tio Honorio i seguim per una senda paral·lela al barranc i en ascens fins al Pla de la Penya on tenim una magnifica vista de tota la Vall d'Albaida, el Benicadell, la Safor, el Buixcarró i de Pinet. Cap a la dreta per l'altiplà arribem a la casa Cassi. Ja en descens per la senda del barranc dels Conills passarem prop del corral de Toni, continuant per la senda fins al camí de Quatretonda al Pla de Corrals. En aquest punt girem a l'esquerra per a desembocar en un encreuament de camins, que després prenem a la dreta per a arribar de nou al coll de l'Anglés i fi del tram circular. Només queda desfer el tram inicial i baixar a Quatretonda.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents