Valora la ruta

PR-CV 172 SENDA DEL MOLLÓ

Entitat promotora: Ayuntamiento de Quatretonda

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
19,20 km
Horari teòric:
06:25:00
Desnivell de pujada:
625 m
Desnivell de baixada:
620 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2001
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0795-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Serra de Quatretonda (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Cami de la Serrade Quatretonda - Collet de L´Angles - El Molló - Corral de Bayeta - Camino del Collao - Pla dels Engolidors - Cava de la Falaguera - Pla de la Peña - Collet de ´Anglés - Cami de la Serra de Quatretondeta

Descripció:

El recorregut comença en el nucli urbà de Quatretonda, en el C/ Camí de la Serra, que com el seu nom indica ens condueix a la serra, primer per un camí asfaltat d'almenys 1km, travessant una zona d'antics corrals i xalets. El panell informatiu del PR172 està poc abans de començar la senda que puja al Collet de l'Angles , en el qual comença el tram circular. Triem el recorregut de l'esquerra que ascendeix decantant un barranc fins al senyal d'ubicació del Molló, cim que dona nom a la senda. Continuem per la senda, per l'altiplà passant pel corral de Banyeta, després deixarem una senda que ens ix a la dreta (senda de l'ombria de Torrilla) procedent també de Quatretonda i arribem al camí del Collado. Direcció est, el camí enllaça amb el Camí de la Serra (enllace senda Barranc dels Cossis) i el seguirem a l'esquerra per a aconsegueix immediatament l'A.R. Pla dels Engolidors, més endavant la Casa de la Bastida (Aula de la Natura), i a uns 200m abandonem el camí per a enfilar la pujada inicialment per senda, i després per camí, a la Cava de la Falaguera. Des d'ací continuem pujant i arribem a la casa de l'Oncle Honorio (enllaç amb la senda de Pinet ), on continuem ascendint, ara per senda i paral·lels al barranc, fins a culminar l'ascensió en el Pla de la Penya (des d'aquest punt hi ha unes fabuloses vistes de la serra del Buscarró, Vall d'Albaida, el Benicadell, la Safor, i del poble de Pinet). Seguim per l'altiplà i deixem a l'esquerra la senda que baixa al Collet de l'Aire pel vessant de Pinet i continuem per la dreta per ell cara al sol d'Avenc. Primer passem per les ruïnes de la caseta de Cassi, després pel corral d'en Caus (enllace senda barranc dels Cossis), i continuem descendint amb suau pendent deixant a la dreta la senda i barranc dels Conills, fins a arribar al corral de Toni (també enllaça amb les sendes de l'Avenc i del barrac dels Conills). En aquest punt hem de girar a l'esquerra i baixar pel camí que desemboca en el camí de la Serra (paratge de la Febra i connexió amb la senda de l'Avenc), que una vegada més seguirem, aquesta vegada en direcció sud, per a abandonar-lo de seguida i pujar a la dreta per camí a la caseta de Miquel, i des d'ací seguirem per senda, cara al sol de les voltes, fins a arribar al Collet de l'Anglès i fi de la circular.
Ara només hem de desfer el tram inicial i baixar a Quatretonda

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents