Valora la ruta

SL-CV 39 SENDA DE L'ESCALÓ

Entitat promotora: Ayuntamiento de Quatretonda

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració

Bonic i assequible recorregut circular per a conéixer de primera mà el paratge natural municipal de la serra de Quatretonda, un reducte amb interessants zones de bosc mediterrani.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
5,70 km
Horari teòric:
01:55:00
Desnivell de pujada:
235 m
Desnivell de baixada:
235 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2001
Data últim Control de Qualitat:
desembre de 2022
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0770-3; 0795-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Pla de Mora (Microreserva de flora)
  • Serra de Quatretonda (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Camí de Quatretonda a Pinet - Senda de l'Escaló - Cucó de la Petaca - Camí dels Colls Blancs - Camí de Quatretonda a Pinet

Descripció:

Iniciem el recorregut pel camí de Quatretonda a Pinet que va guanyant altura amb trams cimentats i de terra. En l'alt deixem a l'esquerra la senda de l'ombria del Xim. Continuem fins a arribar a l'encreuament del camí i la senda de l'Escaló que seguirem per la dreta.

Seguim per la senda en descens on podem acostar-nos a la coveta de Mosquit, que queda a la dreta en el barranc. Seguim la nostra marxa fins a creuar el barranc de Mosquit i arribar a l'encreuament del camí dels Colls Blancs, en el barranc de la Pedrusca. Ara per la dreta remuntem una xicoteta costa enfront del Buscarró i tornem a baixar fins a un encreuament que on seguim el camí de la dreta i baixem pel costat de la Mina d'Arena al Pla de Mora fins a arribar a la pista de Quatretonda al Pla de Corral que prenem a la dreta fins a arribar de nou a l'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents