Valora la ruta

PR-CV 179 RUTA DE SAN PASCUAL

Entitat promotora: Ayuntamiento de Monforte del Cid

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
7,40 km
Horari teòric:
02:15:00
Desnivell de pujada:
320 m
Desnivell de baixada:
320 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Orito
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2002
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Descripció:

La senda comença en la Plaça d'Orito, al costat del Convent de Sant Pasqual, la Verge d'Orito i l'alberg. Des d'allí eixim envoltant un caseriu per la seua part exterior per a trobar-nos amb la Font Santa de Sant Pasqual, una antiga canella subterrània atribuït a un miracle del sant, el seu estat es troba quasi en l'abandó, per tant, aquesta font no es pot comptar com a lloc d'avituallament.
Des d'allí podem veure el primer senyal d'adreça on ens indicarà el camí a seguir, continuem i ens trobem amb un encreuament en el qual hem de girar a l'esquerra seguint les indicacions d'avinguda de la Cova, eixirem del poble deixant arrere xalets i cases de camp i posteriorment passarem per extenses parcel·les agrícoles de secà.
Després d'un quilòmetre i mig ens trobem amb una bifurcació, una és el camí asfaltat que descendeix des del Tossal Candela en direcció a la Serra de les Àguilws (Camí de tornada) i l'altre és el camí principal. Al costat d'aquest encreuament podem veure la paret decorada amb uns murals ceràmics que representen motius religiosos. Seguim a la nostra dreta fins a una altra bifurcació que ofereix la possibilitat de pujar a la cova en vehicle i zona d'acampada (dreta) o a peu (esquerra). Per a dirigir-nos a la zona d'acampada (Altitud: 320 m) haurem de caminar uns 800 m desviant-nos de la ruta original. Seguint la bifurcació a l'esquerra arribarem a la falda de la serra de les Àguiles, en aquesta zona s'acaba l'asfalt. A continuació, ens trobem un encreuament senyalitzat on la senda coincideix amb la Variant PR-V 179.1, un pendent moderat ens acosta a la tradicional pujada a peu fins a la cova. A la meitat de l'ascensió pel pendent apareix a la nostra dreta una nova derivació de la ruta, que connecta amb l'àrea recreativa del monument al Camí de Santiago, falta senyalització vertical per a dirigir-se cap al monument al Camí de Santiago, si no se sap que existeix eixa derivació és fàcil no trobar-la.
Una vegada en la cova de Sant Pasqual podem visitar la sala d'ofrenes, el crematori de velones i l'habitacle del sant. En aquesta zona, ens trobarem un panell informatiu de la senda, d'ací prendrem la senda i ens endinsem a l'interior de la serra de les Àguiles seguint una senda forestal. Mentre voregem els primers cingles arribem al mirador i zona de descans, allí podrem observar els pronunciats xaragalls i penyals que conformen el Barranc de l'Infern (vessant Sud-est).
El trajecte des del mirador-zona de descans discorre a través d'una ascensió fins a un serral, a uns 50 metres de l'ascensió ens trobem amb una altra bifurcació on coincideix la senda PRV-179 amb la seua variant PRV-179.1. un descens continuat per un ampli tàlveg entre crestes i de nou una dura pujada a una lloma situada als peus del Pic de Sant Pasqual, màxima altura de la serra i vèrtex geodèsic, en aquesta zona no existeix cap panell que indique el trajecte de pujada fins al cim.
Continuem la nostra ruta descendint per un xicotet barranc, on podrem contemplar un fabulós exemplar de savina negral, correctament senyalitzat. Al seu costat creixen també ginebres i llentiscles. Ens acostem al paratge del Racó de l'Asena, moment en el qual iniciem el retorn. Més endavant ens topem amb una altra bifurcació, aquesta bifurcació no posseeix cap senyal de dirección, el que ocasiona grans confusions de quina és la direcció correcta a prendre, que enllaça amb el començament de la Variant PRV-179.1. si la prenem a l'esquerra. Si continuem a la dreta, a uns 200m, connectem amb una pista forestal per la qual descendirem durant uns 1.400 metres fins a enllaçar amb l'encreuament de les ceràmiques religioses, des d'on tornem cap a la Plaça d'Orito.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents