Valora la ruta

PR-CV 342 MONFORTE DEL CID - ORITO - SIERRA DE EL CID

Entitat promotora: Ayuntamiento de Monforte del Cid

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
27,12 km
Horari teòric:
12:50:00
Desnivell de pujada:
Sense determinar
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Parc Torre de la Noria
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Monforte del Cid, Parque y Torreon - Ermita de San Pascual - Plaza de Orito - Albergue Municipal, enlace PR-CV 179 - Collao Candela - Laderas Gil Martínez - Pozo Blanco - Cruce caminos y collado - Subida al Cid, Barranco el besó - Los Llanos de le Cid - Cumbre de el Cid - Los llanos de el Cid - Barranco del bes´p - Cruce caminos y collado - Subida a el Cid - Barranco el bes - embalses del el Cid - Camino de las cuevas de los hombretones, rambla del bonitol - antiguo puente y cruce crta. CV 820 - Rotonda jorge Juan - Monforte del Cid - Parque y Torreon

Descripció:

Eixida del Parc Torre de la Sénia a Monforte (218 m). Es dirigeix cap a Orito per la Canyada Real, passant per davall de l'Autovia Alacant-Madrid, coincidint un tram amb el camí de Sant Jaume. Aconseguim el Camí de la Sénia de Sr. Juan, per camins asfaltats, fins a arribar a l'Ermita de l'Aparició i a continuació a Orito (250 m). Panell informatiu. 
Continua la senda per camí asfaltat entre camps de vinyes fins a l'Ermita de Sant Pasqual. Segueix el camí a l'esquerra, direcció al Cid, creuant una rambla d'argila fins al Tossal Candela (encreuament de camins). Contínua recte deixant a l'esquerra una bassa. Després continua pel Camí La Bella entre basses de reg i plantacions hivernacle de vinyes. Aquest camí és de terra durant 300 metres. Continua per camí asfaltat entre bancals fins a un encreuament (Casa Venty). Per camí de terra s'arriba a les obres de l'AVE, on provisionalment creua l'obra pel corriol del Frare (atenció, encreuament de via fèrria). Continua el corriol per un camí de terra fins a la carretera de Monforte - Pozoblanco. Segueix l'asfalt durant 50 m.i presa a l'esquerra una senda fins a la carretera CV-820 (Rotonda). La senda arriba a Pozoblanco (312 m), panell informatiu. Continua ascendint per asfalt durant 50 m., després per camí de terra entre bancals abandonats, fins a l'encreuament a la Cimera del Cid (Pal Indicador, derivació al cim). Al principi la pujada és per camí montuós i pineda jove, de seguida creua el Barracó del Besó, per a continuar per una empinada senda fins a la Cimera del Cid (Panell Informatiu i Pal Indicador). Des d'ací al cim enllaça amb la senda PR-CV 325.
Cimera del Cid (1.127 m) des del cim, la senda descendeix pel mateix recorregut fins a l'Encreuament de la Derivació. Continua el descens per camí entre grans basses de reg, més endavant el camí és asfaltat i segueix en descens zigzaguejant entre oliveres i vinyes abandonades a vegades per camí de terra i altres asfaltat fins al Corriol de Castella, per on arribem creuant la Rambla de Bonitol fins a les obres de l'AVE.
Passem baix els ponts (provisional) fins a l'encreuament de la carretera CV-820 (Rotonda). Continuem per via pecuària núm. 4 cap a Monforte, travessant l'autovia Alacant-Madrid, per pont elevat. Poc després arribem a la rotonda Jorge Juan i per l'Avinguda del mateix nom arribem al C/Jaume I, i des d'ací al Parc Torre de la Sénia, punt i final de recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents