Valora la ruta

PR-CV 182 FAGECA - PLA DE LA CASA

Entitat promotora: Ajuntament de Fageca

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració

La Serrella és una de les moles de roca més espectaculars de la muntanya alacantina. Des de la localitat de Fageca ens acostarem al seu cim i descobrirem, a més de la seua bellesa natural, el seu patrimoni històric, les immenses possibilitats que ens oferix aquest territori. La ruta frega el cim de la mallada del Llop, pla de la Casa i la penya d'Àfrica i torna a un dels pobles amb més encant de la comarca del Comtat.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
9,60 km
Horari teòric:
04:45:00
Desnivell de pujada:
750 m
Desnivell de baixada:
750 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
24-03-2001
Data últim Control de Qualitat:
març de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0821-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Aitana, Serrella i Puig Campana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Aitana, Serrella i Puig Campana (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Fageca – Enllaç PR-CV 168 – Senda barranc del Moro – Font de Cuquero – Coll Pla de la Casa – Pla de la Casa (enllaç PR-CV 24) – Coll de Borrell – Font Roja (enllaç PR-CV 23 y PR-CV 24) – Fageca

Descripció:

Iniciem el recorregut en el poliesportiu de Fageca per la comarcal CV-754 fins a aconseguir la CV-720 en la població. Abans d'eixir d'aquest passem per davall d'un túnel cap a la font del Esperit Sant i encarem el sender cap a la serra. Arribarem a una corba cap a l'esquerra i acabem de transitar per una pista asfaltada i cimentada fins a arribar al tram de senda empedrat que porta cap a la dreta pel barranc del Moro fins a la font del Cuquero.

Des d'aquest lloc continuem ascendint fins a un ampli coll on girem a la dreta i arribem a un altre coll als peus del cim del Pla de la Casa al costat de la nevera del mateix nom. Planegem deixant aquest monument a la dreta i descendim cap al coll de Borrell, on girem a la dreta per un tàlveg que ens deixa en una pista i a pocs metres de la font Roja. En este lloc creuem el llit del barranc del Cirer i circulem durant una bona estona sense perdre cota fins a començar el descens passant pel pou romà conegut com pouet d’en Campos. Tenim al davant Fageca. Arribem a una pista que conduïx directament a la població, encara que abans girem per un camí a l'esquerra en direcció al poliesportiu on iniciarem el recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents