Valora la ruta

PR-CV 21 PORT DE TUDONS - BENIFATO

Entitat promotora: Diputació d'Alacant

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions
Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
15,00 km
Horari teòric:
04:40:00
Desnivell de pujada:
570 m
Desnivell de baixada:
950 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juny de 0021
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0847-2; 0821-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Aitana, Serrella i Puig Campana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Coll del Ventisquer (Microreserva de flora)
  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Penya de la Font Vella (Microreserva de flora)
Punts directrius:

Port de Tudons - Àrea recreativa Font de l'Arbre (enllaç PR-CV 22) - Font de la Forata (enllaç PR-CV 21) - El Cantalar - Font de Partagat (enllaç PR-CV 464) - Benifato (enllaç PR-CV 44 i PR-CV 10)

Descripció:

Des del port de Tudons, seguirem la carretera cap a Alcoleja uns 250 metres, on l'abandonarem prenent un camí que ix a la dreta direcció NE. El camí ample i còmode, ascendeix progressivament entre antics bancals i antigues ruïnes de masies. Progressivament el panorama es va obrint, i després d'un lleuger ascens arribem a la Font de l´Arbre. En aquest punt agafarem el ramal del camí que sale cap a la dreta (ES) en forta pujada. Durant aquest tram de camí, podrem observar l'abundància de la vegetació, destacant la repoblació de pins negrals i el pas per una Microreserva de Flora. A la dreta anirem deixant els impressionants tallats de la Serra d'Aitana i les antenes de les instal·lacions militars. Seguidament arribem a la Font Forata i al seu pou de neu, que suposen un valor patrimonial afegit. Des d'aquest punt continuem rectes, en descens, direcció Aquest, per on vorejarem una nova Microreserva d'alt valor ecològic. Al poc el camí es converteix en senda, guiant-nos en descens cap al pas pel runar i caos de blocs de la zona del Cantalar. Ací el panorama se'ns obri cap a la vall de Guadalest. De nou en descens la sendera es transforma en camí i arribem a la Font de Partagat. Prosseguirem, ja per camí asfaltat, descendint en successives llaçades entre camps de cultiu, fins a arribar al pintoresc poble de Benifato.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents