Valora la ruta

PR-CV 247 CARRASCA DE GUAITA

Entitat promotora: Ayuntamiento de la Mata de Morella

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Durant el recorregut, travessarem el riu Cantavieja i ascendirem a les proximitats del Tossal. Com a punt culminant, arribarem a la Carrasca de Guaita, exemplar destacat i punt privilegiat des d'on podrem contemplar una estupenda vista del poble de la Mata de Morella.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
5,70 km
Horari teòric:
02:10:00
Desnivell de pujada:
315 m
Desnivell de baixada:
315 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
13-07-2024
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2024
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0544-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • L'Alt Maestrat (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • L'Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallibana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

La Mata – Bifurcació GR 331 i PR-CV 117 – Camí a la Cuba – Enllaç PR-CV 229 – Mas del Tossal – Carrasca de Guaita – Riu Cantavieja – Granja de Piquer – Enllaç PR-CV 229 – La Mata

Descripció:

Iniciem la ruta al carrer carretera en direcció a Mirambel, desviant-nos als pocs metres pel camí antic de Mirambel. Travessarem el riu Cantavieja i anirem ascendint al costat del riu de la Cuba fins que ens desviem prenent el barranc de Mançanera. Passarem al costat de la font i àrea recreativa del mateix nom i continuarem ascendint per l'assagador de la Mançanera fins que l'abandonem per a dirigir-nos en fort pendent cap al mas del Tossal.

Aconseguit el coll, ens desviem a l'esquerra seguint la cresta fins a la carrasca de Guaita. Seguirem la senda de baixada sense deixar-la en cap moment fins a arribar de nou al riu Cantavieja que el travessarem pel pas de la palanca de Santa Bàrbara. Seguim el camí fins a la granja Piquer on ens desviarem a l'esquerra per a seguir una senda al costat de parets de bancals fins que assolim el camí que en pocs metres ens retorna al punt d'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents