Valora la ruta

PR-CV 295 RUTA DEL RIU CÉRVOL I ELS SEUS MOLINS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Canet lo Roig

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

2 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Transitarem pel llit del riu Cérvol que té habitualment el seu llit sec a causa del fort estiatge i a la infiltració del terreny. Recorrerem també els terrenys agrícoles de Canet lo Roig on són particularment interessants les oliveres mil·lenàries de la varietat farga.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
14,60 km
Horari teòric:
04:10:00
Desnivell de pujada:
245 m
Desnivell de baixada:
245 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2012
Data últim Control de Qualitat:
octubre de 2023
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0546-3; 0546-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • L'Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallibana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Canet lo Roig – Barranc de la Barcella – Riu Cérvol – Olivera mil·lenària “El Olivo” – Canet lo Roig

Descripció:

Eixim de Canet lo Roig des de la font del Prigó de la Capelleta cap al NO pel camí dels Pous i les Deveses fins a arribar al barranc de la Barcella. Després de creuar aquest barranc continuem per la pista que ens portarà al riu Cérvol, a l'altura del mas d'Amat. Transitarem un poc més de 4 km pel llit de pedres del riu buscant els passos més senzills. En arribar a l'antic molí de Manc eixirem pel camí de la dreta. Recorrerem el camí de les Planes de Dalt i poc abans d'arribar de nou al poble passarem al costat d'una olivera mil·lenària coneguda com 'L'Olivera'. Continuarem fins a Canet lo Roig.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents