Valora la ruta

PR-CV 296 RUTA DE LA SERRA DE SANT PERE

Entitat promotora: Ayuntamiento de Canet lo Roig

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

2 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorrerem la cresta de la serra del Solà també coneguda com a serra de Sant Pere per les ruïnes de l'ermita que es troben al seu cim. Aquesta serra que divideix els termes municipals de Canet lo Roig, la Jana i Traiguera té unes vistes fantàstiques a la costa de Vinaròs, a la serra del Montsià, als Ports i fins i tot en dies clars s'albiren les illes Columbretes. També es visiten unes oliveres mil·lenàries i una font romana que té uns curiosos gravats.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
13,50 km
Horari teòric:
04:20:00
Desnivell de pujada:
440 m
Desnivell de baixada:
440 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2012
Data Resolució Registre Públic:
02-10-2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0546-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Canet lo Roig – Font de la Roca – Coll de la Jana - Ermita de Sant Pere – Cim del Solà – Barranc del Riu de la Font de la Roca / Riu Cérvol – Oliveres mil·lenàries – Font de Vilagròs – Canet lo Roig

Descripció:

Eixim de Canet lo Roig des de la plaça de Sant Nicolau en direcció sud i després de passar per davall de la carretera CV-113 arribem a la font de la Roca. Continuem caminant per la pista en direcció SO fins que enllacem amb la senda de l'esquerra que recorre tota la cresta de la serra de Sant Pere. Prompte arribarem al coll de la Jana on ens ajuntem per primera vegada amb el PR-CV 469. Continuem per la lloma fins a arribar a les ruïnes de l'ermita i al vèrtex geodèsic de Sant Pere a 542 msnm. Iniciem la baixada i al cap de poc ens separem del PR-CV 469. Més avant ens tornem a unir amb aquest sender i a separar-nos definitivament poc abans d'acabar el descens de la serra. Prenem una pista a l'esquerra i després una senda que ens baixa fins al punt on el barranc del Riu de la Font de la Roca s'uneix al riu Cérvol. Pugem fins a un lloc on es troben unes belles oliveres mil·lenàries i una mica més endavant arribem a la font romana del Vilagròs. Seguim per la pista que desemboca en la carretera de la Sénia per la qual caminem fins a arribar a Canet lo Roig.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents