Valora la ruta

PR-CV 469 VOLTA A SANT PERE

Entitat promotora: Ajuntament de Traiguera

Estat de l'homologació: En vigor

0 valoracions

El PR CV-469 transcorre per la Serra de Sant Pere i va guanyant altura fins a l'assagador del Boveral que recorre tota la cresta de la serra amb espectaculars vistes tant del Mediterrani com de les serres d'interior. Durant la ruta gaudirem de diferents elements patrimonials com l'ermita de Sant Pere i algunes caleras, i naturals com el avenc Major i la cova de la Figuereta.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
15,30 km
Horari teòric:
05:10:00
Desnivell de pujada:
655 m
Desnivell de baixada:
655 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
16-12-2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0546-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Traiguera - Camí de Vinaròs - Avenc Major - Assegador del Boveral (enllaç PR-CV 296) - Pla de les Bassetes (enllaç PR-CV 469.1) - Sant Pere – Coll de la Jana - Via Augusta (enllaç PR-CV 469.1) - Traiguera

Descripció:

Des de la font de Sant Vicent ens dirigim cap a la cooperativa i voregem el camp de tir i entre camps d'oliveres arribar al camí de Vinaròs que seguirem a la dreta fins a la senda que puja per la falda de la muntanya. Descendim al barranc de l’Avenc Major per a tornar a pujar fins a la lloma de la serra on enllacem amb el PR-CV 296 que ve de Canet lo Roig. Seguim en ascens per l’assegador del Boveral i abans d'aconseguir el vèrtex l'abandonem per una senda que baixa cap al corral de la Vila i on trobarem alguns forns de calç i la cova de la Figuereta.

Des de la part baixa tornem a pujar paral·lels al barranc del Cocó de la Rabosa, vorejant el collet Gros fins al Pla dels Bassetes. En aquest punt trobem la variant PR-CV 469.1 que per la Roca de l’Àguila i la capelleta de Sant Pere acurta el recorregut principal.

Seguim fins a l'ermita de Sant Pere per a iniciar la baixada fins al coll de la Jana on deixem el PR-CV 469 que segueix en direcció a Canet lo Roig. Descendim una mica més per a seguir una senda per la falda de la serra i connectar amb el PR-CV 469.1 a l'altura de la via Augusta. Des d'ací, seguint camins entre oliveres tornem a Traiguera.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Observacions:

Variants i derivacions

Senders coincidents