Valora la ruta

PR-CV 323 RIO ARCOS - PEÑA BLANCA - LOSILLA DE ARAS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Aras de los Olmos

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

La senda PR-CV 323 recorre un dels patrimonis forestals més importants de la província de València i al llarg del seu itinerari, a cavall entre les províncies de Conca, València i Terol, alternarem trams per la ribera del riu Arcs amb agrestes sendes que recorren extensos boscos de pins i ascendirem al Puntal de Peña Blanca on gaudirem d'unes vistes privilegiades de Peña Rubia, del congost del Riu Arcs i de la Serra de Javalambre al nord.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
19,90 km
Horari teòric:
07:05:00
Desnivell de pujada:
1.125 m
Desnivell de baixada:
685 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2007
Data Resolució Registre Públic:
02-06-2009
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0637-2; 0638-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sabinar de Alpuente (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Río Turia - Pino de la Legua - Mompedroso - Puntal de Peña Banca - Senda del Mas de Soria - Las Torcas. Río Arcos - Barranco Escaiz - Losilla de Aras

Descripció:

L'itinerari de la senda PR-CV 323 té el seu inici en la desembocadura del riu Arcs en el riu Túria. Remuntem uns metres el riu i pujarem pel camí arribant a un encreuament de pistes amb un enllaç a la senda PR-CU 11, nosaltres seguirem per la dreta i superarem el riu Arcs continuant pel camí de la Costa dels Flicos que ascendeix fent llaçades fins a un serral on canviem de vessant de la serra i continuem en ascens fins a arribar a la bifurcació de l'accés al Pi de la Llegua. La senda segueix de front en aquest encreuament i es dirigeix al Barranc del Freixe, per on seguim durant poc més de mig quilòmetre. El camí ix del barranc i continuem per ell fins a arribar a l'encreuament amb la pista de l'Ombria del Fogó, que seguirem per l'esquerra. Arribarem així a la Cella de Mompedroso, una pista-tallafocs per on pujarem a l'Alt de Mompedroso i ens creuarem amb el PR-CV 130. Seguim rectes en aquest enllaç deixant a la nostra dreta el cim del Mompedroso i quan s'acaba la pista continuarem rectes per una senda que ens portarà al Puntal de Penya blanca (1.121 metres). La senda descendeix del Puntal de Penya Blanca pel Barranc de la Cova de la Jaranga, on se'ns uneix el PR-CV 130. Seguim per la Senda del Mas de Sòria i de les Carboneres, on el PR-CV 130 es desvia per la dreta i nosaltres seguim per l'Ombria del Tajadal fins que arribem a Las Torcas del riu Arcs. Travessem el riu i remuntant-lo pel seu marge dret passarem pels Molins de las Torcas i de les Vinyes. Superem el riu de nou i comencem a pujar pel marge dret del Barranc Escaiz. Passarem per la Penya de les Creus i més endavant creuarem el barranc (enllaços PR-CV 130 i GR 37) per a continuar ascendint pel seu marge esquerre. Tornarem a creuar el barranc d’Escaiz i seguirem per un camí (rumb est) que ens portarà a Losilla d’Aras, fi de la ruta i enllaços a SL-CV 63, PR-CV 130 i GR 37. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents