Valora la ruta

PR-CV 130 LA MUELA - PEÑABLANCA

Entitat promotora: Ajuntament d'Aras de los Olmos

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aras de los Olmos es troba a la comarca dels Serrans. El paisatge geològic que podrem observar és un relleu format per turons i queixals. La senda recorre part de ZEC Sabinar d'Alpuente.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
23,60 km
Horari teòric:
07:40:00
Desnivell de pujada:
845 m
Desnivell de baixada:
845 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
08-10-2000
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2018
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sabinar de Alpuente (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sabinar de Alpuente - Alto Turia (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Barranco del Tornajuelo con Acequia de la santa - Collado Alto Mampedroso (enlace PR-CV 323) - Mojón de los Tres Reinos - Barranco del Mas de Soria-Corrales Boca del Barranco - Losilla de Aras - Observatorio Astronómico Aras de los Olmos - Ermita Santa Catalina - Acequia de la santa con Barranco del Tornajuelo

Descripció:

Comencem des de la part Nord del municipi d'Aras del Bisbe. Anem pujant fins a la cella del Mampedroso, una vegada arribem a l'enllaç amb el PR-CV 323, comencem la baixada fins al barranc del riu Arcos. Seguim per la senda de Carboneras fins a arribar a l'enllaç novament amb el PR-CV 323 i amb el GR 37. Després arribarem a Losilla de Aras. Eixint de Losilla seguirem la senda per l'estret del queixal fins a arribar a l'alt del Queixal de Santa Catalina, on es troba l'observatori astronòmic. D'ací baixarem creuant la pista forestal a l'Ermita de Santa Catalina i a partir d'ací, seguint la Séquia de la Santa, arribarem una altra vegada a Aras de los Olmos.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents