Valora la ruta

PR-CV 188 LA MUELA ARAS - RÍO TURIA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Aras de los Olmos

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Es tracta de l'única senda que part del nucli urbà de Losilla, sent la seua principal virtut, que en un només recorregut, anem des dels 1.325 m del Queixal de Santa Catalina, fins als 550 m del riu Túria en el pont del Marqués.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
17,60 km
Horari teòric:
04:40:00
Desnivell de pujada:
315 m
Desnivell de baixada:
905 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Pont del Marqués
Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2018
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638- 1; 0638- 3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Sabinar de Alpuente (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sabinar de Alpuente - Alto Turia (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Ermita de Santa Catalina - Umbría de la Muela - La Muela - Barranco de las Tejerías - Fuente de los Ojuelos - Hoya de Gil Abad - Aras de los Olmos - Conexión GR 37 - La Sartaneja - Hoya Hermosa (enlace PR-CV 187) - Camino Escaleruela - Puente del Marques - Río Turia

Descripció:

Partint del panell explicatiu de l'ermita de Santa Catalina, ens dirigirem cap a l'ombria del Queixal, ens anem endinsant en una pineda de pi negral, en aquest punt ja s'albira Losilla d'Aras. Des d'ací ascendim al Queixal, a pel paratge pròxim als Tornajos, seguint per senda creuem el PR - CV 130 a l'altura de la pista forestal que divideix l'altiplà del Queixal. Al cap d'1km en direcció a la Foia del Gil Abad en el seu límit oest, ens internem en el barranc de les Teixiries, vàries són les fonts que desemboquen les seues aigües a aquest barranc, com la font del Brollador o Els Ojuelos. Creuem una pineda i observem una tanca metàl·lica que ens indica els límits de la finca ramadera i cinegètica de la Foia de Gil Abad. Més endavant veiem una xicoteta bassa d'aigua perduda, això ens indica que estem en els Ojuelos, ja en descens donant vistes a Aras de los Olmos, arribarem al corral del Romeral i través de cultius abandonats arribem al poble. Creuem el nucli urbà i ascendim coincidint amb el GR 37 fins als primers pins de després del cementeri. Ací travessem un altiplà de pedrosa, que voreja el paratge de la Sartaneja, fins a arribar per una senda que dona vistes a la vall del riu Túria, a la Foia Bella. Ara en direcció sud-oest seguim el camí de l'Escaleruela, trobem el PR - CV 187, i pel puntal de las Rozas ací abandonem el camí i per la seua ombria fins a descendir al riu Túria i el pont del Marqués i finalitzar la ruta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents