Valora la ruta

SL-CV 112 RUTA DE L'AIGUA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sella

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Recorregut que ens porta per diversos antics molins en el riu de Sella, i diverses construcció per a l'aprofitament de l'aigua d'aquest riu i fonts. Aproximadament a meitat del recorregut passem per la zona recreativa de la Font de l'Alcàntera.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
6,30 km
Horari teòric:
01:45:00
Desnivell de pujada:
220 m
Desnivell de baixada:
220 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
07-03-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2018
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0847-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Riu de Sella - el Planet - Molí de Baix - Zona Recreativa l'Alcàntera - Pont de l'Alcàntera - Carretera de Sella a Benimantell - el Trossalet

Descripció:

 

Iniciem el recorregut en la Plaça Major de Sella. Descendim pel Carrer Major per a arribar a la carretera CV-770.

Prenem aquesta carretera a la dreta i en pocs metres, abans de creuar el pont, ens eixim a la dreta per a passar pel Pont Vell.

Tornem a coincidir amb la carretera, però nosaltres continuem per la pista a la nostra dreta per a arribar a la Bassa del Batlle. Pocs metres abans d'aquesta bassa, prenem una senda a l'esquerra per a descendir a la carretera CV-770 i creuar-la per a prendre el Camí de l’Altura.

Aquest camí ens porta al Toll del Molí i al Molí de Baix, també conegut com el Molí d’Àlvaro. Agafem una senda a l'esquerra que ens puja al Camí de l’Ombria per a arribar a la zona recreativa Font de l’Alcàntera.

Continuem pel Camí de l’Ombria fins al Pont de l’Alcàntera. Després de creuar aquest pont sobre el Barranc de l’Arc, girem a la dreta per a de seguida prendre una senda a l'esquerra que ens condueix a la Carretera de Sella a Benimantell i la prenem a l’esquerra, on enllacem amb PR-CV 9 i PR-CV 12.

En pocs metres arribem a la bifurcació amb PR-CV 9 i PR-CV 12 (on ens separem d'aquestes dues senderes) i enllaç amb PR-CV 198. Continuem al costat del traçat d'aquest PR-CV 198 per a ascendir una pista per la Solana, fins a arribar a una pista asfaltada que prenem a l'esquerra i ens separem del PR-CV 198.

Aquesta pista ens condueix fins al Cementeri de Sella, al costat del nucli urbà. Ja només hem de creuar el pàrquing i prendre el Carrer Sacanet per a arribar a la Plaça Major.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents