Valora la ruta

PR-CV 9 SELLA - BENIMANTELL

Entitat promotora: Diputació d'Alacant

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquesta senda transcorre per un primer tram d'asfalt durant quasi 4 km per a continuar per pista forestal. Té una pujada pronunciada fins al km 11 d'uns 500 m de desnivell i a partir d'ací baixada fins a arribar a Benimantell.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
16,40 km
Horari teòric:
05:15:00
Desnivell de pujada:
630 m
Desnivell de baixada:
460 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
24-02-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0847.2; 0848-1; 0821-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Aitana, Serrella i Puig Campana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Sella - Barranc de l'Arc - Refugio de la Font de l'Arc - Mas de Mira - Casas del Arc - Casa de Isidoro - Pas del Comptador - Portet de la Suca - Font del Pi - Benimantell – CV-70

Descripció:

El nostre recorregut partirà des de la carretera CV-770 just abans d'entrar en la població de Sella, direcció al cementeri. Caminarem per tram d'asfalt fins al Refugi de Muntanya de l'Arc, en tot moment paral·lels al Barranc de l'Arc a la nostra dreta acompanyant-nos fins a la zona coneguda com El Celler. A la nostra esquerra en sentit de la marxa observarem en tot moment la Serra d'Aitana amb pics alts de més de 1000m. Aprox. en el km 11 del nostre recorregut ens trobem amb un pas de muntanya conegut com el Pas del Comptador, passarem entre alts blocs de pedra per a iniciar en breu el nostre descens pel Portet de la Suca, direcció La Font del Pi, passant després pel Molí d'Ondara per a arribar més endavant a Benimantell. Des de l'inici fins al km 4 ens trobarem amb els enllaços de les sendes PR-CV 10, PR-CV 12, PR-CV 198 i SL-CV 112 i més endavant en el km 13'6 amb l'enllaç del PR-CV 44.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents