Valora la ruta

PR-CV 12 FINESTRAT - SELLA

Entitat promotora: Diputació d'Alacant

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Senda que transcorre íntegrament per camins de terra o pistes asfaltades i que voreja en un dels seus trams el Paisatge protegit del Puig Campana i del Ponotx. Un paisatge a conservar caracteritzat per la seua altitud, la seua biodiversitat i la seua proximitat a la mar que defineixen les principals característiques ambientals i geomorfològiques d'aquestes serres, de parets, agulles i cresteries llaurades en la roca calcària.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
17,30 km
Horari teòric:
05:45:00
Desnivell de pujada:
555 m
Desnivell de baixada:
510 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0847-2; 0847-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Aitana, Serrella i Puig Campana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Puig Campana y Ponotx (Paisatge protegit)
Punts directrius:

Font del Molí - Collado de Sacarest - Collado de Tafarmaig - Refugio del Arc - Área recreativa Font de l´Alcántara - Sella

Descripció:

Des de la Font de Molí ens dirigim cap al nord en suau ascens per un camí asfaltat per la vall del Realet, albirant de front la imponent mola del Puig Campana al qual ens anem acostant amb la nostra marxa. El camí, en prolongat ascens, continua entre pinedes i bancals de cultiu i envolta la base de la muntanya pel seu vessant oest amb vista de la Serra dels Castellets a la nostra esquerra. Arribem al serral de Sacarest, màxima altura d'aquest recorregut i comencem el descens fins a travessar el barranc de Sacarest on el camí gira a l'esquerra i passa pel Mas de Sacarest. El camí continua en descens per la vall del Charquer entre grans pins fins a arribar de nou a zones de cultiu d'ametlers en direcció al serral de Tafarmaig on el camí ascendeix lleugerament fins a aconseguir-lo. A partir d'aquest serral entrem en el Barranc de l'Arc i després de passar per la zona d'escalada i pel refugi de l'Arc el camí arriba a l'encreuament amb la pista que recorre tota aquesta vall. Continuem per aquesta pista a l'esquerra i passarem prop de l'àrea recreativa de la Font de l´Alcàntara, molt a prop ja de Sella on acaba aquesta ruta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents