Valora la ruta

PR-CV 289 VOLTA AL PUIG CAMPANA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Finestrat

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Ruta circular i una cosa exigent que envolta la muntanya més emblemàtica del llevant,com és el Puig Campana, que parteix del paratge de la Font del Molí del poble de Finestrat i ens endinsa en el cor del Paisatge Protegit del Puig Campana i Ponotx.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
11,20 km
Horari teòric:
04:05:00
Desnivell de pujada:
600 m
Desnivell de baixada:
600 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2005
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0847-2; 0847-4; 0848-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Aitana, Serrella i Puig Campana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Puig Campana y Ponotx (Paisatge protegit)
Punts directrius:

Font del Molí - El Volaor - Coll del Pouet - Font de La Solsida - Cova del Cremat - La Foia Cac - Font del Molí

Descripció:

Partim de la font del Molí de Finestrat. Comencem pel camí del Realet en lleuger ascens i arribem a un encreuament punt d'inici del tram circular. Girem a l'esquerra, continuem pel camí del Realet fins a creuar un pont. Seguim recte en lleuger ascens i en el següent encreuament girem a l'esquerra per senda, continuem per aquesta, creuem el barranc de les Marietes i continuem ja en ascens per la senda denominada camí de Polop. Aquesta senda ens condueix en ascens progressiu envoltant el Puig Campana pel seu vessant Oest fins a aconseguir el Volaor. Continuem primer en ascens i després en pla amb lleugeres pujades fins al refugi José Manuel Vera Catral. Girem a la dreta i seguim per pista en ascens fins a arribar al coll del Pouet ja en el vessant Nord. Des del coll girem a la dreta per pista en ascens fins a un encreuament amb una senda a l'esquerra en ascens que la que seguirem fins a arribar a la font de la Solsida. Des d'ací la senda comença a descendir progressivament passant al vessant Est fins a arribar a la cova del Cremat. Continuem per senda en descens més acusat i tècnic fins a creuar el barranc Fort. Seguim per senda en descens menys acusat i planejant fins a la foia de Cac. Continuem per la senda que torna a ser acusada en descens amb alguns trams tècnics fins a aconseguir el camí de la urbanització ramal de l'Oix, girem a la dreta per camí creuant la urbanització fins a arribar al barranc dels Ports. Girem a l'esquerra per pista, passem un pont i continuem en descens fins a l'encreuament on hem triat el sentit de la ruta, seguim recte per a finalitzar el recorregut en la font del Molí.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents