Valora la ruta

PR-CV 13 FINESTRAT - POLOP

Entitat promotora: Diputació d'Alacant

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Ruta que uneix les poblacions de Finestrat i Polop, tenint com a referències el Puig Campana i el Ponotx, en el trajecte caminarem entre pins i gaudirem de vistes espectaculars.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
13,40 km
Horari teòric:
04:50:00
Desnivell de pujada:
685 m
Desnivell de baixada:
790 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
4
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0847-2; 0847-4; 0848-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Aitana, Serrella i Puig Campana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Puig Campana y Ponotx (Paisatge protegit)
Punts directrius:

Font del Molí - Coll del Pouet - Collado del Llamp - Coveta de la Moscarda - Casa de Deu - Final - Polop - Bar - Café Ensueño

Descripció:

Des de la Font del Molí agafem el camí principal d'asfalt en ascens (dirección N) fins a arribar a la bifurcació de les sendes PR-CV 12 i 13 amb destinacions de Sella i Polop respectivament. Continuem ascendint per senda entre pins fins a arribar al Coll del Pouet, fins a aquest punt la senda coincideix amb el PR-CV 289 (Volta al Puig Campana). Apareix el PR-CV 17 (Polop- Coll del Llamp- Coll del Pouet- Polop) el qual seguirem, girant cap a l'esquerra per a iniciar una pujada d'uns 100m que ens portarà fins al serral del LLamp. Des d'ací es pot ascendir al cim del Ponoig (1.181m) per la derivació PR-CV 13.1 que té una longitud de 1,8 Km des del serral del Llamp descendirem cap a la Cova de la Moscarda per la senda amb un fort desnivell fins que la senda es converteix en un camí que no abandonarem fins a arribar als voltants de Polop. El camí ens condueix fins a una masia coneguda com la casa de Déu (fàcil de distingir per ser la masia més gran dels voltants), lloc on trobem un encreuament de pistes, que és al seu torn desviament i enllaç del PR-CV 15. Continuem per la dreta (Aquest) per un camí de terra que passarà a ser de ciment, en aquest tram se salva un major desnivell, la pista pren corbes molt tancades, fent zig-zag per a salvar la gran pendent. Continuem pel camí principal fins a arribar a la carretera CV-70 que creuarem per la rotonda, per a continuar pel camí que està enfront de nosaltres fins al final de la senda.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents