Valora la ruta

PR-CV 334 CREU DEL CARDENAL

Entitat promotora: Ajuntament d'Alzira

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració

Recorregut enclavat en el Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella, al terme d'Alzira, entre les serres del Cavall Bernat i de les Agulles, que ens permet ascendir a un dels cims més emblemàtics d'aquesta vall, la Creu del Cardenal. També compta amb un interessant patrimoni cultural, el Monestir dels Jerònims, declarat Bé d'Interès Cultural.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
6,80 km
Horari teòric:
02:50:00
Desnivell de pujada:
525 m
Desnivell de baixada:
525 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
4
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-03-2008
Data Resolució Registre Públic:
02-06-2009
Data últim Control de Qualitat:
gener de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0770-1; 0770-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • La Murta y la Casella (Paratge Natural Municipal)
  • Serra de Corbera (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Sierra de Corbera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Punt d’informació de la Murta – Pas del Pobre – Bc. de la Murta – Creu del Cardenal – Enllaç PR-CV 335 - Punt d’informació de la Murta

Descripció:

El recorregut comença al punt d’informació i d’accés on trobem els panells informatius dels senders i del paratge. Seguim per la pista de terra ampla desestimant els encreuaments fins a arribar prop del Monestir. En aquest punt comença una senda ben marcada en ascens envoltada de molta vegetació, que ja no deixem fins al conegut Pas del Pobre, punt que separa la Murta de la Casella, amb unes vistes espectaculars.

Comença una senda amb fort desnivell i per roca nua per apropar-se al pic de les Gralles. Continuem per una senda estreta amb molta vegetació i en descens cap al barranc de la Murta. De lluny divisem la Creu del Cardenal que assolirem en uns moments.

Al cim les vistes del litoral, la Valldigna, el Cavall Bernat i més enllà podem diferenciar el Montcabrer, Benicadell, la serra Grossa amb el castell de Xàtiva, l’ermita del Puig, Mondúber, Cullera, etc.

El descens el realitzem per una senda ben marcada. Trobem un encreuament amb el PR-CV 335 que deixen per seguir cap avall en alguns trams amb un fort desnivell. Aquesta senda finalitza en una pista de terra que ja no deixem fins al punt d’inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents