Valora la ruta

PR-CV 335 CAVALL BERNAT. ITINERARI PANORÀMIC

Entitat promotora: Ayuntamiento de Alzira

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

La senda PR-CV 335 recorre la Vall de la Murta per pistes forestals i agrestes sendes de muntanya per un entorn d'alt valor natural i paisatgístic i que va ser declarat Paratge Natural Municipal. Envoltarem la Serra del Cavall Bernat amb unes vistes privilegiades de la costa que justifiquen la denominació d'aquesta senda com a itinerari panoràmic. Podrem a més, si seguim la derivació de la senda, pujar fins al cim del Cavall Bernat.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
5,30 km
Horari teòric:
02:00:00
Desnivell de pujada:
475 m
Desnivell de baixada:
105 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-03-2008
Data Resolució Registre Públic:
02-06-2009
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0770-1; 0770-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • La Murta y la Casella (Paratge Natural Municipal)
  • Les Fontanelles (Paratge Natural Municipal)
  • Serra de Corbera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Punto de Información - Corrales del Monasterio - Pista forestal de la Solana de la Murta - Pla del Pouet. - Senda de la Mallada Verda - Pas de Sant Sofí

Descripció:

Iniciem l'itinerari d'aquesta senda en el Punt d'Informació, a l'entrada del Parc Natural Municipal de la Murta i la Casella, on tenim enllaços a les sendes GR 236, SL-CV 81 i SL-CV 82. Nosaltres seguim per la pista de l'esquerra (rumb nord) i després de caminar durant un poc més de mig quilòmetre se'ns uneix l'SL-CV 81 que ve per un camí que ens ix a la nostra dreta. Seguirem rectes en aquest encreuament i arribarem als Corrals del Monestir, on l'SL-CV 81 es desvia a la dreta per un camí i nosaltres seguim de front. Arribarem a una bifurcació de pistes, la de l'esquerra va a la Casa Nova de la Murta, nosaltres continuarem per la de la dreta per a continuar ascendint per la Pista forestal de la Solana de la Murta. Arribarem a un punt on naix a l'esquerra la senda que puja al Pla del Pouet. Una vegada dalt, travessant unes llomes arribarem a una bifurcació de sendes. La Senda de la dreta ens porta fins al cim del Cavall Bernat seguint la derivació de la senda PR-CV 335. Nosaltres continuarem per l'esquerra envoltant la cara nord de la Serra del Cavall Bernat i seguint per la Senda de l'Emmallada Verda, que té unes vistes espectaculars del litoral. Després de passar per davall de lEspoló del Cavall Bernat arribarem al Tossal del Pas de Sant Sofí, on acaba aquest itinerari i hi ha un enllaç a la senda PR-CV 334. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents