Valora la ruta

SL-CV 81 SENDA BOTÀNICA PER LA VALL DE LA MURTA

Entitat promotora: Ajuntament d'Alzira

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

3 valoracions

Senda botànica per la vall de la Murta, en camí anirem observant pins, arboços, marfulls, alzines i sobretot freixes, també diferents espècies de plantes com el timó, romer, menta i murta. Visitant també el Monestir de la Murta.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
3,80 km
Horari teòric:
01:25:00
Desnivell de pujada:
225 m
Desnivell de baixada:
225 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-03-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2019
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0770-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • La Murta y la Casella (Paratge Natural Municipal)
  • Sierra de Corbera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Paraje Natural Municipal la Murta y la Casella - Pas del Pobre - Puente de Felipe II - Corrals - Paraje Natural Municipal la Murta y la Casella

Descripció:

A l'entrada del Paratge Natural Municipal la Murta i la Casella, junt l'antiga casa del guarda trobem el panell d'inici. El punt d'inici és el mateix que per al PR-CV 234 i l'SL-CV 81, i coincideix en traçat amb el GR 236. Passada la casa del guarda a la dreta s'inicia la senda de l’Ombría. Aquesta zona en la qual estem conté abundant vegetació per la seua orientació al nord que li redueix les hores d'exposició solar. Sobrepassat el monestir la senda pren el nom de Pas del Pobre (enllaç GR 236) i apareix una bifurcació. Seguim a esquerra que ens portarà en descens al pont de Felip II, entrada al recinte de l'antic monestir. Agafem el camí que passa per davant de la casa de la Murta. Tindrem a la nostra esquerra el barranc de la Murta, molt profund i cobert totalment per la vegetació. Seguim la pista de la Solana, arribant als Corrals (enllaç PR-CV 335), prenem el camí de l'esquerra i anirem baixant cap a l'entrada de el Paratge Natural Municipal, on iniciem el recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents