Valora la ruta

PR-CV 363 SERRA DE SANT MARC (SORITA - LA POBLETA)

Entitat promotora: Ayuntamiento de Zorita del Maestrazgo

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
11,21 km
Horari teòric:
04:00:00
Desnivell de pujada:
Sense determinar
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Zorita
Punt d'arribada:
PR-CV 372
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-06-2009
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Zorita - Pista Mas de la Basseta - cruce Barranc de Sant - Cruce Ermita de San Marcos - San Marcos - cruce Mas de Planelles - Masia Abandonada - N-232

Descripció:

El sender ix de la població de Sorita per l'antic camí de Torre de Arcas. A pocs metres creua un antic pont deixant a l'esquerra l'àrea recreativa de la Font de Sortia. Seguidament ascendeix per un camí que prossegueix entre parets coincidint amb el barranc. Després d'obrir-se un poc creua una pista a l'altura de la Font de la Piqueta (aigua no potable). Després de creuar la pista del Mas de la Baseta el camí descendeix fins a trobar la pista principal.
Després de recórrer aproximadament un quilòmetre per pista, prenem un sender a l'esquerra en descens per a tornar a eixir a la pista principal. Continua per la pista principal durant dos quilòmetres aproximadament, per a desviar-se a la dreta per una pista secundària, a uns nou-cents metres arribem al començament de vessant. En aquest punt està l'opció de realitzar una visita a l'Ermita de Sant Marc que es queda uns 150 metres al W.
El sender segueix ascendint recorrent longitudinalment la Serra de Sant Marc deixant el vèrtex geodèsic a l'esquerra, descendeix fins a un serral denominat la Creu de Planelles i remunta uns metres deixa a la dreta el camí de la Costa del Seguer, de seguida arriba a la pista principal que segueix a la dreta durant uns sis-cents metres.
Pren una sender a l'esquerra que discorre al costat d'uns camps abandonats d'aquesta forma arriba al Mas de Seguranos, creua una portera i segueix per pista fins a la nacional 232, la creua i per pista en descens enllaça amb el sender Pereroles-La Pobleta.

Senders coincidents