Valora la ruta

PR-CV 372 PEROLES - LA POBLETA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Morella

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
6,90 km
Horari teòric:
02:05:00
Desnivell de pujada:
200 m
Desnivell de baixada:
240 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Refugi del Monte de Pereroles
Punt d'arribada:
La Pobleta
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-06-2011
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Refugio de Pereroles - Rambla de Peroles - Font i camí de l'Hortpinell - Maset de Casagran - mas de Bruno - Mas de Sabater - Ermita de Sant Josep - La Pobleta

Descripció:

Aquest camí uneix el refugi de Peroles amb el nucli urbà de la Pobreta, per a això va discorrent aigües avall pel barranc de Torre Miró, i després d'això el d’Entrefort, del qual el primer és afluent. Quan el segon aconsegueix la pista que uneix les localitats de la Pobleta i Herbers, ascendeix per aquesta pista fins a les proximitats de la primera d'aquestes localitats, accedint a ella per un antic camí. 
Comença prenent la pista de la pineda de Pereroles que ix cap al Nord des del refugi, però per a abandonar-la ja en la primera corba, accedir al barranc de Torres Miró i creuar-lo de seguida, discorrerà a partir d'ací sense aconseguir el seu eix pel seu marge esquerre. 
Per a això i fins a la font de l'Hortpinell, segueix un llarg tram de senda que amb successius ascensos i descensos que salven xicotets barrancs, descendeix al barranc de Torre Miró sempre en terreny boscós. Un ampli clar s'obri en aconseguir aquesta font, tornant-se l'orografia més suau. 
El camí descendeix ara suau i creua una pista, a partir d'aquest moment ascendeix fins a aconseguir una segona pista. Aquesta sí la prenem, concretament a la dreta i en descens per a aconseguir el propi llit del barranc d’Entrefort, un llit onerós d'una certa entitat que el camí Segurá fins a una pista molt transitada el talla. 
Aconseguida la pista comença l'ascens prenent-la a mà esquerra. Al principi salva un desnivell important amb un parell de corbes de ferradura, després se suavitza l'orografia. Sempre per la pista principal segueix per a aconseguir el nou traçat de la N 232, actualment en construcció. Ho creua i després continua en paral·lel al mateix pel marge esquerre segons el sentit de la marxa. 
Progressivament es va separant del mateix i ascendint fins a un punt alt pròxim a l'antic traçat de la N 232, ací comença l'empinat i curt descens que condueix a la Pobreta. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents