Valora la ruta

PR-CV 78 ELS PARATGES DE XÀTIVA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Xàtiva

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
15,80 km
Horari teòric:
04:55:00
Desnivell de pujada:
470 m
Desnivell de baixada:
470 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
24-04-2002
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0794-2; 0795-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Curs Mitjà del riu Albaida (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • La Cova Negra (Paratge Natural Municipal)
  • Serra del Castell (Microreserva de flora)
  • Serra del Castell de Xátiva (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Font dels 25 Chorros - Ermita de San Antonio - Arcadetes d'Alboi - Variante El Paller-Barranc de la Caturla - Cova Negra - Albergue Casa de la Llum - Variante El Paller-Barranc de la Caturla - Fuente y casa Quintana - Nevera y Castillo de Xàtiva - Iglesia Sant Josep

Descripció:

El xicotet recorregut comença en la font denominada Font dels 25 Dolls, en la mateixa se situa el panell explicatiu de la duració i traçat del recorregut.

Entre la N-340 i la C-610 comença el camí de Sant Antoni i en finalitzar un xicotet tram urbanitzat arribem a l'Ermita de Sant Antoni. Poc després trobem una senda de 1,5 km que voreja el riu Albaida, formant una fauna i flora característiques d'un ecosistema humit. La senda ens aproxima a l'aqüeducte àrab conegut com Els Arcadetes, on trobarem una xicoteta font. Continuem per la senda i arribem fins a Alboi, on hi ha un lloc d'acampada particular.

Seguint la senda que voreja el riu arribem fins a la Font de Segura, on començarem el sector conegut com el Racó de la Cova Negra, en aquest lloc podem agafar la variant de la senda, amb la cova del mateix nom, representativa del paleolític valencià. Prop d'allí es pot acampar prèvia autorització municipal a l'esplanada de la Casa de la Llum, antiga central elèctrica.

A l'altre costat del riu es troba l'Aventador, gran paret rocosa amb tradició d'escalada en roca. Deixant el riu, pugem la serra i després creuem la N-340 en direcció a la Font i casa de Quintana, que trobarem després de passar per una pedrera abandonada. En aquest tram veurem un bosc típic valencià amb pins carrasques, arboços..... Seguint el camí, arribem al Portet, antiga via romana que ens porta fins a la carretera que puja al castell. Continuant pel camí arribem a l'Ermita de Sant Feliu i a l'església de Sant Josep, on es troba la porta per la qual va accedir Jaume I al recinte emmurallat. Ací també es troba enterrada la ciutat ibera de Saetabis. Seguint la muralla romana arribem fins a un pas obert de la muralla on s'albira el punt de partida.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents