Valora la ruta

GR 239 E02 ALGEMESÍ - XÀTIVA

Entitat promotora: Asociación de Amigos del Camino de Santiago

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

La segona etapa del GR 239 comença a la localitat d'Algemesí i recorre les poblacions d'Alzira, Carcaixent, Cogullada, La Pobla Llarga i Manuel, per finalitzar a Xàtiva, capital de la Costera. Tot el recorregut circula pels punts més emblemàtics de cada poble, donant a conèixer cultura, costums, tradicions i per damunt de tot, la agricultura.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
30,10 km
Horari teòric:
06:20:00
Desnivell de pujada:
190 m
Desnivell de baixada:
85 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-2009
Data Resolució Registre Públic:
01-09-2016
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0747-3; 0770-1; 0770-3; 0795-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Algemesí – Alzira – Carcaixent – Cogullada – La Pobla Llarga – Manuel – Xàtiva

Descripció:

Des de la passarel·la que travessa el riu Magre agafem el camí de la Minyoneta fins a una redona a prop de la Creu Coberta, ja entre camins de bancals de tarongers i per darrere d'un magatzem de ferralla i altres cultius entrem a Alzira passant pel pont de ferro damunt del riu Xúquer. Després de creuar Alzira seguim pel pont de Xàtiva i arribem al polígon industrial. Per un camí entre bancals s’acostem fins a Carcaixent, junt l’estació de tren. Per mitjà d’un pas subterrani agafem a la dreta un caminal que ens durà a la pedania de Cogullada.

Després de creuar la CV-543 per una passarel·la metàl·lica, se circula uns quants metres per la carretera fins l'ermita de Sant Roc. Creuem la CV-41 i girem a l'esquerra fins a arribar a la Pobla Llarga. Passem prop de l’església de Sant Pere Apòstol per eixir de la localitat pel camí de Montflorit i passem junt el pont de l’Ase que creua el barranc de Barxeta.

Continuem entre camins d’horta fins a Manuel. Ací, per la via verda passem junt l’antiga estació i agafem després un camí de terra que va un tram al costat del riu Albaida i el riu Barxeta fins a la CV-578. Per una senda entre bancals eixim al camí de Llocnou d’en Fenollet i el Puig fins a la CV-600 que ja no deixarem fins a arribar a la plaça de bous de Xàtiva.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents