Valora la ruta

SL-CV 127 RUTA DELS CLOTS DE LA SAL

Entitat promotora: Ayuntamiento de Novelda

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Senda Local en els quals es troben "Els Clots de la Sal", sortides d'aigües subterrànies salí-sulfuroses i salí-ferroses, úniques a la província.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
8,80 km
Horari teòric:
02:25:00
Desnivell de pujada:
115 m
Desnivell de baixada:
90 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
11-07-2010
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2019
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0871-3; 0871-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Clots de la Sal y monte de la Mola (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Partidor del Castell - Ponts de la Séquia Major Vella - Barranc de la Sal - Puente del Ferrocarril

Descripció:

Iniciem la ruta a la “Font dels Tres Amics”, en La Mola, en descens al “Partidor del Castell” i per carretera a la dreta (SE) s'arriba a la “Xemeneia Monumental”. Des d'ací la creuem per a prendre un camí deixant a l'esquerra una fàbrica de marbres. Al costat de la fàbrica prendrem un camí que ix a l'esquerra (NE) paral·lel al llit del riu Vinalopó, que ens dona a conéixer antics ponts i séquies de reg coneguts com a Ponts de la Séquia Major Vella, així com un molí d'aigua. Tornant pel mateix camí arribarem de nou a la fàbrica, on agafarem el camí principal (N), per on travessarem el riu Vinalopó i arribarem a l'encreuament amb el PR-CV 311, on girarem a l'esquerra (NO) pel Camí de Monòver que ens condueix a la desembocadura del Barranc de la Sal. Continuant pel mateix a pocs metres a l'esquerra del camí en el sentit de la marxa i remuntant el riu, es veuen els “Clots”, on naixen aigües salines; continuant pel camí a uns 900 metres es troba la segona zona amb un altre gran “Clot”. El SL-CV 127 torna pel camí fins a la intersecció del Barranc de la Sal, on prendrem el camí de l'esquerra (NE). Creuarem el Pont del Ferrocarril, abandonant el llit per a ascendir per un camí pel marge esquerre del barranc. Més endavant, en una bifurcació de camins es pren el de l'esquerra per a descendir al llit del barranc i visitar “El Clot ”. Continuant per l'interior del llit a uns 20 o 30 minuts, es passa per davall de l'autovia A-31, arribant així al “tercer naixement d'aigua”, paratge condicionat com a jardí. Seguint i remuntant el curs de la rambla s'arriba al “Pont de Maçoneria de Salinetes” al qual s'accedeix pujant per una sender pel marge dret. Baixant al llit i a pocs metres s'arriba al “Naixement Aigua Salada del Balneari de Salinetes”, final de la ruta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents