Valora la ruta

SL-CV 174 REFUGIO DE CANTEROS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Novelda

Estat de l'homologació: En vigor

0 valoracions

El sender de refugis de picapedrers té un sentit extraordinari en la història de la localitat de Novelda ja que les pedreres han sigut manteniment d'aquesta població de manera secular. A més, en la serra de la Mola es troba el castell de la Mola, d'origen islàmic, i el santuari modernista del mateix nom.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
3,40 km
Horari teòric:
01:35:00
Desnivell de pujada:
170 m
Desnivell de baixada:
170 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
29-09-2023
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0871-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Clots de la Sal y monte de la Mola (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Santuari de la Mola – Refugi picapedrers – Enllaç PR-CV 311 – Casa Cova – Barranc del Tollo – Zona d’escalada – Bassa – Santuari de la Mola

Descripció:

Des de l'aparcament del santuari de la Mola caminem uns 50 metres per la carretera que dona accés al lloc per a continuar per un sender cap al Sud. Ascendim per la senda i girem gradualment cap al Sud-oest fins a aconseguir un encreuament que ens porta al Nord-oest i després al Nord. En aquesta confluència trobem el primer dels tres refugis de picapedrers que podem visitar en aquest sender.

Pràcticament en la meitat del recorregut trobem un altre encreuament. Seguim cap al nord i deixem l'ascens a la mola cap a l'Est pel PR-CV 311. A poca distància de l'anterior emplaçament i amb un paisatge vermellós d'argiles arribem a la casa Cova. Es tracta d'un habitatge en ruïnes excavat en la terra. Continuem i poca distància girem al Sud-est cap al barranc que voreja pel Nord el puntal de Bartolo fins que el paisatge s'obri i ens mostra el llit del Vinalopó i algunes construccions lligades a la conducció de l'aigua.

Continuem cap a l'Est i Sud-est i després de passar una primera pedrera en la qual hi ha una xicoteta escola d'escalada. Arribem a l'àrea en la qual es troba la bassa per a l'estudi i recuperació del fartet, un xicotet peix que viu en tollS, séquies i basses. A pocs metres d'aquest emplaçament veiem la carretera i l'aparcament on comença el sender, lloc al qual ens dirigim.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents