Valora la ruta

SL-CV 133 SENDER DE LES ALBAREDES CASAS DE SAN JUAN

Entitat promotora: Ajuntament de Portell de Morella

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
5,10 km
Horari teòric:
01:50:00
Desnivell de pujada:
230 m
Desnivell de baixada:
265 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-2011
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0544-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • L'Alt Maestrat (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Lavadero del Portell de Morella - Puente Ctra. CV 125 - Cruce azagadores - Barranc de la Caseta - Les Alberedes - Casas de San Juan

Descripció:

Comencem en el safareig de Portell de Morella i caminem eixint de la població deixant a la nostra esquena el safareig. Després de l'última casa i passat un xicotet pont torcem a la dreta. Ascendim per una senda que deixa el Barranc de la Font d’Ineso a la dreta. Ascendirem entre murs de pedra i bancals, en algun moment passarem a l'altre marge, seguirem una línia d'enormes xops i finalment accedirem al pont sobre el qual passa la carretera CV 125. El recorregut està marcat seguint una senda empedrada que a vegades està ‘xafada’ per una pista a la qual finalment accedim. Deixem a l'esquerra un preciós cassetó, en el qual antany es refugiaven els pastors, i arribem a un encreuament d'assagadors. Deixem a la dreta la fila d'aerogeneradors i continuem recte. A partir d'ara descendirem entre murs de pedra, sobre una senda empedrada i per trams a vegades descompostos fins a aconseguir una masia en ruïnes, el Mas de la Torreta. Pocs metres més a baix trobem un camí i el Barranc de la Caseta. Caminem cap a la dreta. Si parem atenció trobarem a la dreta, pocs metres després, una bassa i un molí en desús, el Molí d’Ames. Continuem caminant i arribem al caseriu dels Alberedes. Poques cases queden en peus. L'Ermita de Sant Marc es conserva en bones condicions. Travessem el caseriu i arribem a una àrea d'esbarjo amb aigua i barbacoes. A la dreta el riu Sant Joan, que, si no va molt crescut, ens permetrà fàcilment arribar fins a les Casas de San Juan, ja a la província de Terol.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents