Valora la ruta

SL-CV 137 LOS CHORRADORES

Entitat promotora: Ajuntament de Navarrés

Estat de l'homologació: En vigor

0 valoracions

El sender discorre sense desnivells importants entre camps de cultiu i masses forestals recorrent el barranc Barcal, els voltants de l'embassament d'Escalona i el Paratge Natural de Los Chorradores.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
10,30 km
Horari teòric:
03:10:00
Desnivell de pujada:
275 m
Desnivell de baixada:
275 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
24-02-2023
Data últim Control de Qualitat:
març de 2022
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0769-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Los Chorradores (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Navarrés – PNM Los Chorradores – Font Clara – El Chorrador – Assut – Font la Figuera – Embassament d’Escalona – Cova del Llop – Ermita del Cristo de la Salut – Navarrés

Descripció:

El sender parteix paral·lel al barranc per camí asfaltat per a abandonar-lo a l'altura del poliesportiu. A partir d'ací anem per camins i terrenys de cultiu fins a arribar a la carretera CV-50 on creuarem el pont de Quesa per a entrar en el Paratge Natural de Los Chorradores. Descendim per una senda i arriba un moment que circula com excavada en la terra entre parets de terra. Caminarem paral·lels al barranc Barcal i passarem per la font Clara, el Chorrador, l'assut de la Badina Migas i la font la Figuera. A partir d'ací seguirem per senda fins a arribar a visualitzar l'embassament d'Escalona i enllaçar amb la carretera que ve de Navarrés a l'embarcador d'Escalona. Després de caminar per camí asfaltat poc més d'1 km ens tornarem a endinsar per pista i senda en la massa forestal i de nou pista fins arribar al desviament de la cova del Llop per a començar l'ascens pronunciat cap a la població passant per l'ermita del Crist de la Salut i creuar tota la població fins a arribar al punt inicial.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents