Valora la ruta

SL-CV 17.2 SENDA PUNTAL DEL MORICO I MURTERAL

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sumacàrcer

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El recorregut comença envoltat de tarongers per a endinsar-se en la serra de l'Alt de Tous de transitant per sendes i barrancs de gran valor mediambiental i geològic.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
10,00 km
Horari teòric:
03:15:00
Desnivell de pujada:
375 m
Desnivell de baixada:
375 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-2000
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2017
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0769-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Sumacàrcer - Camí Santo Domingo - Senda del Puntal del Morico - Cordel de la Ceja - Senda del Murteral - Camí de Santo Domingo - Sumacàrcer

Descripció:

Eixim al costat del restaurant Saló Ricardo pel camí de l'Algoleja paral·lels al Sequiol del Franc per a continuar pel camí de Santo Domingo entre camps de tarongers fins a un desviament a l'esquerra per a agafar als pocs metres la senda del Puntal del Morico, que remunta per la lloma entre dos barrancs. Passat el corral de Bufante vam arribar a l'Alt de Tous i la via pecuària del Cordill de la Cella que seguirem per la dreta. Deixem un primer desviament a la dreta per a prendre el segon i baixar per la senda de l'agranenc del Morteral. Passem per la Cova del Picane, i ja en la part baixa, amb bones vistes al Xúquer, deixem a l'esquerra la senda amb la derivació a la Font del Sabater. Nosaltres seguim fins a una explotació agrària que primer voregem i després creuem ja en el Camí de Santo Domingo, el mateix que hem utilitzat per a vindre i que ens condueix de nou a Sumacàrcer.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents