Valora la ruta

SL-CV 124 RUTA DEL CASTELL DE SUMACÀRCER. UN PASSEIG PER LA HISTÒRIA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sumacàrcer

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Sender que ens porta al Castell de Sumacàrcer, de construcció islàmica i amb una ampliació d'època baixmedieval, des d'on tenim unes panoràmiques privilegiades del municipi i la comarca.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
2,60 km
Horari teòric:
01:00:00
Desnivell de pujada:
175 m
Desnivell de baixada:
175 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-06-2010
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2019
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0769-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Senda del Castellet - Mirador - Castell de Sumacàrcer

Descripció:

Comencem als afores del poble, res més entrar a aquest girem a la dreta, i a escassos metres, en el c/ Florida, al costat de la placeta on es troba el panell de començament.
Seguim uns metres pel marge dret de la carretera i en uns minuts ens marca el sender que puja en aquesta ruta. El sender puja lleugerament amb ajuda d'uns escalons naturals, les primeres vistes són del poble.
Caminem per l'antiga ruta de les mules rehabilitada. Continuem el nostre recorregut pel marge, clos, i just al final d'aquest hi ha una taula interpretativa, on apreciem la presa de Tous i el riu i ribera del Xúquer.
Continuem el nostre recorregut i donem la volta al castell del s. XIV. A la volta trobem panells dels antics oficis de la zona, com l'espart, etc.
Tornem del castell per la mateixa ruta per a donar de nou al sender que ens baixarà de forma circular per la part posterior. Convertint-ho així en una ruta, circular.
Arribem en uns minuts a la primera bifurcació del sender. Si prendrem a l'esquerra repetiríem el PR, si ho fem cap al costat contrari (dreta) eixim a la boca del sender a per a donar de nou a la carretera. On aquesta, ens portarà, de nou al C/ Florida, punt d'eixida.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents