Valora la ruta

SL-CV 18.4 LES COVES DEL FORCALL

Entitat promotora: Ajuntament de Vilafranca

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
1,64 km
Horari teòric:
00:30:00
Desnivell de pujada:
30 m
Desnivell de baixada:
85 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Vilafranca
Punt d'arribada:
Coves del Forcall
Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
15-11-1998
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Vilafranca, enlace PR-CV 1- Bc. de les Texeries, enlace SL-CV 18.3 - Font de la Xopera, enlace PR-CV 1 - Via pecuaria - Coves del Forcall

Descripció:

Eixim de Vilafranca des de la Plaça de l'Església.
Baixem pel lateral de l'edifici antic de l'Ajuntament (actual oficina d'informació turística i ecomuseu).
Arribem a la Plaça de Baix, continuem amb forta pendent fins arribar al Carrer Benassal. En finalitzar-lo, nosaltres continuem a l'esquerra. A la dreta es dirigeix el SL CV 18.3.
Continuem per la pista formigonada. Les cases del poble ens queden ja molt elevades a l'esquerra mentre que a la dreta circulem paral·lels al Barranc de la Teuleria.
Allunyant-nos del casc urbà, veiem al fons una xopera (xops). Ens dirigim cap a ella.
Aprofitant l'ombra que els arbres ofereixen, hi ha instal·lada una xicoteta zona d'esplai amb una font (font del Xop) i banc i taules de pedra.
Pocs metres abans d'arribar-hi, la senyalització vertical ens indica que ens creuem amb el PR-CV 1 que des de Vilafranca ens dirigeix cap a Culla per empalmar amb el GR 7. En aquest punt prenen direcció cap a la dreta per pista / sender que transcurreix pel Barranc de les Coves.
Seguint el propi curs del barranc, passant per davant d'alguns xops, arribem a la zona de les Coves del Forcall la qual tanca el barranc.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents