Valora la ruta

PR-CV 1 CULLA - VILAFRANCA DEL CID - LA POBLA DEL BELLESTAR - LA IGLESUELA DEL CID

Entitat promotora: Ajuntament de Vilafranca

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
31,79 km
Horari teòric:
12:20:00
Desnivell de pujada:
Sense determinar
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Culla
Punt d'arribada:
La Iglesuela del Cid (Teruel)
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-01-1990
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

GR 7, Mas Bassa d'Empons - Río Seco - Escola del Canto (enlace PR-CV 294) - Cruz de términos - Font de la Xopera (enlace SL-CV 18.4) - Villafranca (enlace SL-CV 18.3) - Mas de la Marina y Camí Palomita (enlace SL-CV 18.2) - Pi del Comunet - Font de L'Hor

Descripció:

En la població de Culla (Castelló) iniciem l'itinerari en la Placeta al costat de l'Av. Màrtirs, eixim de la població en direcció W pel Carrer dels Saulons coincidint amb el GR 7 cap al Mas de Vilella. Des d'aquest Mas, una senda en clar descens ens portarà al llit del barranc de la Penya del Corv que el creuarem i després d'una lleugera pujada continuarem per una pista en descens – direcció N- (Camí de Vistabella) que la seguirem cap al Mas de la Bassa d'Empons deixant a la nostra esquerra els tallats de la Penya del Corv. Més endavant s'abandonarà el GR 7, el qual se'n ix de la pista, i continuem per la mateixa pista que veníem.
A uns 250 metres de deixar el GR 7 prenem una senda en direcció Nord que voreja un alt pel seu vessant Est fins al Mas del Riu Sec, a uns 400 metres creuem el Riu Sec per a canviar de direcció Oest i pujar per una senda que passa per davall del Mas de Roqueta la qual deixarem a la nostra dreta, s'ascendeix per la senda a través d'un tàlveg fins al Mas Nou i més tard a la Bassa del Collado
Des d'ací ens dirigirem cap al NW per la via pecuària Camí de Culla a Villafranca fins al Mas de la Teulería un poc més endavant trobarem la font del Coll i Boll continuarem cap al NW pel Camí de Villafranca a Benassal passem un serral característic per trobar-se unes creus esculpides en la roca i més endavant en descens arribem a l'àrea recreativa Font de la Xopera, en aquest lloc es troba amb el SL-CV 18.4
Continuem en pujada per una senda paral·lela al camí cap a Vilafranca. Una vegada al poble passem pel Carrer Masset, l'Església, l'Ajuntament – oficina d'informació turística i inici del SL-CV 18.3- pel Carrer Major i continuem fins a la Plaça d'En Blasc, Avinguda del Llosar i pel Passeig del Llosar, paral·lel a la carretera CV-15, a uns 700 metres del poble trobarem el Càmping Llosar.
En el Km 68 de la CV-15, 200 metres abans d'arribar al Santuari de Ntra. Senyora del Llosar, girarem a l'esq. – direcció SW- enllacem amb la via pecuària cap a Les Fonts del Llosar, on disposarem de font i taules. Continuem per la via pecuària en direcció SW, cap al Mas de la Marina, on coincideix amb l'SL-CV 18.2, continuem pujant, i poc després, en un encreuament de vies pecuàries, girem a la dreta. Seguim cap al W per via pecuària cap al Mas dels Covetes, en aquest tram de pista passarem per la cota més alta de la ruta – 1340 msnm. Aquesta és una zona àmplia on hi ha un encreuament de vies pecuàries que donaven pas a la zona forestal comunal del Comunet. Continuem cap al NW, per una pista forestal, fins al Pi del Comunet que és un gran pi monumental, actualment mort per un llamp, on agafarem una senda a la dreta en direcció Nord que ens portarà pel Barranc d'Horta a la Font d'Horta – àrea recreativa-.
Seguim per la pista forestal d'accés a la zona des de la carretera, poc abans d'arribar a la carretera CV-173 ens desviem a la dreta – direcció NE- pugem fins a arribar a l'encreuament amb el Assagador Mes de Tosca, amb pal indicador de senyalització i encreuament amb l'SL-CV 18.2. Baixem per la via pecuària a la Font de la Formiga i continuem baixant fins a la Font de Sant Miquel.
Travessem la carretera CV-15 i arribem a la Pobla del Bellestar. Continuem en direcció E per la via pecuària Assagador d'Empriu o St. Pere paral·lela a la Rambla de les Truites, travessem el riu i seguim pel seu marge esquerre, fins a arribar als voltants del Molí Dolç, on trobarem pal indicador del SL-CV 18.1.
Abandonem el riu, per a pujar per vies pecuàries en direcció NW i endinsar-nos en terres d'Aragó al terme municipal de La Iglesuela del Cid. Entrem en l'Assagador de les Forques fins a la població de La Iglesuela del Cid pel Barri d'Ondevilla, per a arribar a la Plaça de l'Ajuntament i l'Església, - Oficina d'Informació Turística- i a l'eixida de la població en direcció Cantavella trobant el panell indicador d'informació del GR-8.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents