Valora la ruta

PR-CV 225 CAMÍ ROCA PENYALCALVA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Culla

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
14,00 km
Horari teòric:
05:10:00
Desnivell de pujada:
800 m
Desnivell de baixada:
800 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0570-3; 0592-2; 0593-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Penyagolosa (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Descripció:

Ruta circular que ix de Culla per l'avinguda Sant Cristòfor cap al camí de Benafigos, en direcció al camp de futbol. Una vegada allí es pren el camí de l'esquerra cap al "Mas dels Barredes", després es desvia a la dreta per una pista que puja al "Mas de la Txurumbela". Abans d'arribar a la masia deixa una pista a la dreta i continua per l'esquerra de la masia. La pista continua baixant fins que es troba amb una portera, en aquest punt s'agafa una senda a la dreta que un poc més a baix creuarà la mateixa pista. Continua baixant per un camí que primer va pel costat dret del barranc de Txurumbela o de Penyacalva i que després el creua diverses vegades. La senda transcorre entre el Cincle Verd i la Roca de Penyacalva. Des d'aquesta zona, a l'altre costat del Riu Montlleó, es veu la població de Benafigos i part del terme.
Una vegada en el riu, la senda continua pel llit del mateix fins a arribar al Mas del Forcall, on es desvia a la dreta ascendint per una pista que passa al costat d'uns bancals d'ametlers. A pocs metres i a l'esquerra estan "Les Covetes de Culla ". La senda creua el Barranc del Forcall i puja a poc a poc zigzaguejant fins a la part nord de la Roca de Penyacalva , anomenada el Frontó.
La senda continua ascendint pel barranc de Penyacalva, fins que torça cap a l'esquerra i per un assagador puja a la pista que porta al Mas de Penyacalva, se segueix direcció a la masia. La senda continua, deixant a la dreta la pista que va al Mas de Txurumbela, fins a arribar al camp de futbol.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents