Valora la ruta

SL-CV 18.1 LA GOTERA - ASSAGADOR D'EMPRIU

Entitat promotora: Ajuntament de Vilafranca

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
7,15 km
Horari teòric:
02:30:00
Desnivell de pujada:
Sense determinar
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
La Pobla del Bellestar. Vilafranca/Villafranca del Cid
Punt d'arribada:
Assegador de l'Empriu (Enllaç PR-CV 402)
Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
15-11-1998
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Pobla del Bellestar, enlace PR-CV 1 - Molí Dolç - La Gotera - Molí d'En Rius - Assagador d'Empriu - Riu de les Truites - Pobla del Ballestar

Descripció:

El sender te el punt d'eixida al marge dreta de la carretera  CV-15 en el tram des de Vilafranca amb el límit amb la Comunitat d'Aragó, aproximadament a 500 m del nucli de població de la Pobla del Bellestar. (P.1). L'eixida del sender s'efectua per un sender limitat per parets de pedra. Hi ha un poste indicador a l'eixida. A uns  m de la sortida del sender hi ha una cruïlla amb el PR-CV 402 provenint de la Pobla del Bellestar (P.3).
Es recomana efectuar la sortida des de la Pobla del Bellestar (P.2) doncs hi ha espai per a poder deixar el vehicle. Seguint el PR-CV 402 aproximadament 900 m s'empalma amb el SL-CV 18.1(P.2).
Des de la cruïlla amb el PR-CV comença la baixada fins al riu de les Truïtes.
A meitat de la baixada (P.4) hi ha un poste pel qual, prenent-lo a l'esquerra, podem arribar novament a la Pobla del Bellestar passant pel Moli Dolç i el Pont antic. Aquest recorregut alternatiu no es troba senyalitzat en condicions i correspon al traçat antic del sender PR-CV 18.1. Com que segueix el marge esquerre del riu de les Truites, s'endinsa en territori aragones.
En arribar al llit del riu (P.5) el seguint durant uns 300  m fins arribar a un assut molt interessant i una zona de xops (xopera). Aquest espectacular indret es conegut com La Gotera: un espectacular circ rocs junt al mateix riu. (P.6) Aquesta zona s'utilitza també per realitzar escalada. La vegetació de l'indret també és força espectacular. Hi ha una font.
Continuem pel marge dret del riu. Utilitzarem com a guia del nostre camí la paret de la sèquia que ens condueix a un molí: el Molí d'En Rius (P.7). Anem guanyant altura respecte a les aigües, hi arribem a l'anomenat molí, pràcticament enderrocat. En aquest punt acaba la sèquia, desprès d'una curta però forta baixada continuem per la pista que condueix també al molí. Aquesta pista es va allunyant cada vegada més del riu i guanyant altura (te força pendent). Ens condueix a una cruïlla de camins (Assegador de l'Empriu). Tot just en aquest punt finalitza el sender. Podem continuar prenent el PR-CV . Si el que volem es tornar al punt d'eixida, caldria tornar seguint direcció la Pobla del Bellestar fins el punt P.2 si hem efectuat l'inici des de vora CV-15 (P.1) o fins la Pobla del Bellestar (P.2).

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents