Valora la ruta

SL-CV 48 SENDERO DEL PORTELL

Entitat promotora: Ajuntament de Montserrat

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions
Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
3,80 km
Horari teòric:
01:20:00
Desnivell de pujada:
165 m
Desnivell de baixada:
165 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-2004
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2017
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Area recreativa El Pantanet, enlace PR-CV 272 - 1º cruce del mismo sendero - collado del Portell - 2º cruce del mismo sendero - Castellet - 2º cruce del mismo sendero - collado del Portell - 1º cruce del mismo sendero - Area recreativa El Pantanet, enlace PR-CV 272

Descripció:

La sendera és del tipus circular, pot iniciar-se i finalitzar-se en l'Àrea Recreativa del Pantanet, al costat del Poliesportiu Municipal de Monserrat, o bé es pot accedir amb cotxe fins al Tossal del Portell (per una pista que ix del poble) i prendre aquest lloc com a punt d'inici i arribada. No obstant això, l'usual és iniciar-ho i finalitzar-ho en l'Àrea Recreativa del Pantanet.

La sendera voreja dues xicotetes elevacions de la Serra de Monserrat, situades al nord de la població; una d'elles és coneguda com "El Castellet".

Són dues xicotetes elevacions aïllades, amb un serral intermedi, al voltant del les quals la sendera forma un "huit", tenint el punt d'encreuament al mateix Tossal i quedant el Cim del Castellet a l'est del Tossal i l'altre cim a l'Oest d'aquest.

Es poden fer diverses combinacions a l'hora de recórrer la sendera, però per a la realització d'aquest informe es va iniciar la sendera des de l'Àrea Recreativa vorejant tots dos cims per la seua cara Sud (zona de la solana) i es va tornar vorejant-los per la seua cara Nord (zona de l’ombria)

Cal tindre especial precaució quan estem vorejant la primera cimera per la cara de la solana, ja que hi ha un parell de punts en els quals hem d'abandonar la senda principal per a prendre unes bifurcacions a la nostra esquerra, en sentit lleugerament ascendent, i si no estem atents podem eixir-nos de l'itinerari marcat.

És una sendera de dificultat baixa i que és apta per a qualsevol que tinga un mínim de ganes de caminar i gaudir de la Serra.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents