Valora la ruta

SL-CV 74 EL CHARCO AZUL

Entitat promotora: Ajuntament de Chulilla

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Bonic i senzill recorregut que ens acosta a un dels paratges més coneguts de Chulilla: el T Charco Azul, dins del Canó del Túria vorejat per espectaculars parets on es practica l'escalada.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
3,70 km
Horari teòric:
01:05:00
Desnivell de pujada:
85 m
Desnivell de baixada:
85 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
14-03-2006
Data Resolució Registre Públic:
20-02-2008
Data últim Control de Qualitat:
octubre de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0694-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Los Calderones (Paratge Natural Municipal)
  • Túria (Parc Natural)
Punts directrius:

Chulilla - La Ramunda - Canal - Charco Azul - Peña Judía - Trascastillo - Depuradora - Chulilla

Descripció:

Des de la plaça de la Baronia, baixem pel carrer C/ San Juan i eixir del poble pel carrer Charco Azul on deixem l'SL-CV 72 que voreja la penya del castell. El camí passa per la Ramunda entre garroferes i en ziga-zaga es va fent cada vegada més estret. Deixem la primera baixada i voregem la penya del Mossèn fins al canal que seguirem fins al charco Azul. Travessem el riu per unes lloses de ciment i ens podem acostar fins a l'assut. Retrocedim per a seguir pel camí que va seguint vora riu, creuant-lo diverses vegades. A partir del paratge de la penya Judía el canó es va obrint deixant pas a xicotets horts amb vistes de la cova Gollizno. A l'altura de la depuradora on trobem l'enllaç amb el PR-CV 76 i PR-CV 77 ascendim al poble pel carrer Túria, c. Raval, c. Evelio Valero i carrer Major finalitzant en la plaça de la Baronia.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents