Valora la ruta

PR-CV 77 CHULILLA A SOT DE CHERA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Chulilla

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
5,50 km
Horari teòric:
02:10:00
Desnivell de pujada:
415 m
Desnivell de baixada:
290 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-1997
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0694-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Los Calderones (Paratge Natural Municipal)
  • Túria (Parc Natural)
Punts directrius:

Chulilla, enlace con PR-CV 76 - Rio Turia - El Pontón - Barranco de Vallfigueras - Enlace PR-CV 77.1 - Vereda de Castilla - Calera -Fte. del Cerro Negro o Villasnal - Corbachos - Fte. de Masalucas o Mosen Lucas - Sot de Chera

Descripció:

Pel seu traçat és millor per a la descripció partir la sendera en dues:
A) Eixim de Chulilla, des de la Plaça de la Baronia per a baixar cap al riu per la depuradora. Travessem el Pontó i seguim a l'esquerra fins a l'altura d'unes garroferes que és on naix la senda del Barranc de Vallfiguera, que ja no deixarem fins al final d'aquest. Desemboca en un camí que seguirem a la dreta per a enllaçar amb una pista forestal que prendrem a la dreta i que ens condueix directament a la presa de Loriguilla.


B) La sendera cap a Sot de Chera es desvia de l'anterior a meitat del Barranc de Vallfiguera, on una senda a l'esquerra baixa fins al llit del barranc i puja per l'altre vessant per a després planejar uns centenars de metres fins a un encreuament de camins. Seguim per l'esquerra i abans d'arribar al centre del barranc (tot amb bancals abandonats) pugem per una senda que ens condueix fins a la Font de Cerro Negro o Villasnal, (emergeix del sòl en una volta de pedra feta en el ribàs). Seguim per la dreta per a prendre als pocs metres una senda i després un camí ascendent fins a l'alt on per una senda sinuosa baixem vertiginosament fins a la carretera de Sot, a l'altura de la Font de Masalucas. Continuem per la carretera fins a l'entrada del poble, que és on acaba la sendera.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents