Valora la ruta

SL-CV 92 EL CASTELLET D' ORBA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Orba

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Xicotet recorregut que gràcies a la seua privilegiada ubicació permet gaudir de bons paisatges amb les vistes de la població d'Orba, serres de Segària i Migdia, o fins i tot el litoral mediterrani. Com el seu nom indica, aquesta ruta ens acosta a la històrica fortalesa del Castellet d'Orba, utilitzat pels moriscos que es van rebel·lar contra el decret d'expulsió de 1609. En resum, un xicotet recorregut que mescla paisatges, naturalesa i cultura.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
4,90 km
Horari teòric:
01:55:00
Desnivell de pujada:
290 m
Desnivell de baixada:
290 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
10-04-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2018
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0822-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Plaça d'Espanya - Carretera CV-715 - Font de la Xopena - Bifurcación sendero (ida y vuelta) - Portet de Murla - Castellet d'Orba - Inicio pista

Descripció:

Amb inici-fi en la Plaça d'Espanya, girem pel carrer Bonaire fins a arribar al carrer Xopena (tercer carrer esquerra), Girem fins a la Ctra. CV-715. Travessem la carretera i continuem per un camí de xicotet pendent, passem al costat de la Font de la Xopena. Poc després arribem a la bifurcació del tram circular, continuarem per la nostra dreta. Seguim per la senda fins a un camí on girarem a l'esquerra, a pocs metres trobem un altre encreuament, on continuem recte començant a ascendir per una pista. A meitat d'aquesta, ens trobem amb la senda que ix a la nostra dreta, endinsant-nos a un bosc de grans pins. Anem ascendint fins a arribar a una xicoteta esplanada, estem en el Portet de Murla. La ruta continua ascendint direcció aquest fins a arribar a la cota més alta, el Castellet d'Orba. Des d'ací, podem observar al nord, la serra del Cavall Verd, així com alguns pobles de la Vall de Laguar i el P.N. del Montgó. El descens el farem direcció Sud-est fins a arribar a una pista, on seguirem per l'esquerra fins al final d'aquesta, on girem a la nostra dreta (direcció Nord) cap a un descens pronunciat que ens portarà de nou a la bifurcació del tram circular. Agafarem, direcció Nord-est, el mateix camí realitzat a l'anada, on tornem a passar per la Font de la Xopera, creuem de nou la ctra. CV.751, i pel carrer Bonaire i tornem a el inici-fi en la Plaça d'Espanya per a finalitzar el nostre recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents