Valora la ruta

SL-CV 94 SERRA D'EN GALCERAN

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sierra Engarcerán

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquesta ruta circular de suaus pendents és ideal per a passejar amb tota la família. Una ruta que malgrat el seu curt recorregut, no ens defraudarà, ja que estarem visitant un gran balcó natural des d'on tindrem unes magnífiques vistes, ja no només de la comarca de la Plana, sinó de diferents serres inclòs l'imponent pic del Penyagolosa, En la part alta del recorregut podrem descobrir les restes d'un poblat iber, ara ocult entre pedres i vegetació.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
4,80 km
Horari teòric:
01:40:00
Desnivell de pujada:
270 m
Desnivell de baixada:
270 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0593-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Serra d'en Galceran (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Punts directrius:

Ctra CV-155 - Bassa del Clot de la Terra - Derivación 1 - El Castellar - Font de lOmbria - Roure Valencià

Descripció:

La ruta comença just a l'entrada des de Benlloc. Començarem uns pocs metres direcció nord cap a la població, per a creuar la ctra. i agafar el carrer ascendent cap a la Partida Collet. Una vegada passades els habitatges, ens trobarem en una pista que s'incorpora a la nostra esquerra, (pista per la qual tornarem). A continuació agafarem la bifurcació a esquerra en lleuger ascens uns 100 metres, fins a una corba pronunciada. Ací deixem la pista per a agafar la senda al costat de la pineda. Continuarem tota la senda, ascendint entre bancals construïts en terrasses escalonades, els murs de pedra de les quals donen singularitat al terreny. Després d'una ascensió pausada i amb desnivell una cosa elevada, arribarem a una gran esplanada del terreny que forma un inapreciable serral entre la Mola i el Castellar, ací farem un gir a l'esquerra per a buscar la línia de bosc de l'ombria. Poc abans d'aconseguir la pista, i abans de girar a l'esquerra, tindrem a dreta la bifurcació de la derivació a la senda (anada i volta) que ens porta al cim del Castellar i les seues restes de poblat iber. Tornem a la pista i arribem a la Font de l'Ombria. Des d'ací, caminarem per la pista en lleuger descens a través de l'arbrada. Una vegada en la part baixa trobem un exemplar singular de Roure Valencià. Continuem baixant fins a arribar a la pista del començament que ens porta a l'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents