Valora la ruta

PR-CV 124.1 SINARCAS - LOS CERROS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sinarcas

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
12,80 km
Horari teòric:
03:30:00
Desnivell de pujada:
310 m
Desnivell de baixada:
310 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-1998
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0665-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Centro de Turismo Rural las Viñuelas - Mirador de los Cerros - Cerro Carpio - Colado de los Cerros - Cerro San Cristóbal - Casa de las Herradas - Centro de Turismo Rural las Viñuelas

Descripció:

Eixim del Centre de Turisme rural “Las Viñuelas”, prenent el camí cap a l'esquerra direcció E. Prenem a la dreta una pista de terra que ens acosta a un depòsit d'aigua. Des del depòsit ascendim per una senda en direcció al Turó Carpio. La vegetació està formada per pins dispersos, carrasques, i vegetació arbustiva de romer, ginebre, savines, timó, etc.

Arribem a una pineda en zona d'ombria, en la qual ens trobem amb un encreuament de sendes. Continuem per l'esquerra. El camí de la dreta és una senda a manera de drecera que voreja el Turó Carpio i ix posteriorment a la pista per on baixarem.

A continuació ens trobem amb la derivació per l'esquerra que en pocs metres ens porta al Mirador dels Turons. Tornem al PR i afrontem la pujada final al Turó Carpio (1053 m) per una senda ben marcada. La senda ix a una pista, la qual seguim cap a la dreta, encara que podem seguir uns metres cap a l'esquerra fins al vèrtex geodèsic del Turó Carpio. En el cim trobem diverses antenes i una caseta de vigilància forestal.

La ruta principal segueix per la pista en sentit descendent fins a connectar amb el Collado dels Turons. Des del serral està marcat el camí (derivació) pel qual podem pujar en 10 minuts al turó de Sant Cristòfor, lloc on va existir fins al segle XVIII una ermita dedicada al patró dels conductors de bestiar i transportistes. Des del turó tenim una bonica vista de Sinarcas i els seus voltants. Continuem la ruta des del Collado descendint per la pista en direcció SE cap a les “Herradas” passant per la Creu del Manquillo.

El camí discorre per un bosc de pins blancs que alterna en alguns trams amb plantacions de vinya. Creuem la Canyada dels bestiars, ara cultivada amb cereals i vinyes, i que serveix de frontera natural entre els pins blancs dels Turons i el pinastre de les “Herradas”. Per a això, quan eixim a una pista principal, la seguim uns metres a la dreta per a continuació seguir per una altra pista torçant en angle agut a l'esquerra. El camí ens condueix al caseriu de les “Herradas”, situat en una bella planícia entre rics i extenses pinedes. Els voltants estan dedicats a terres de labor.

Des d'aquest punt iniciem el retorn cap a “Las Viñuelas” seguint el camí en direcció NW. En la pròxima bifurcació seguim per la dreta i en la següent per una pista en angle agut cap a l'esquerra. Al poc temps albirem de nou el Turó Carpio de front. Creuem una pista forestal més ampla que el nostre camí. Travessem unes zones de vinya i passem al costat d'una xicoteta casa-refugi. La pista fa un suau i prolongat ascens. A continuació passem pel costat oriental del Turó Carpio, poblat de bosc baix i de diferents cultius de cereals i vinyes. Després de passar un serral, el camí connecta amb la pista forestal de Sinarcas-Llops-Llops, des d'on ja albirem el poble de Sinarcas. Seguim aquesta pista girant a l'esquerra fins a arribar a “Las Viñuelas”.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents