Valora la ruta

PR-CV 124.4 SINARCAS - LAS PALOMAREJAS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sinarcas

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració

La ruta aprofita les valls i tàlvegs per a recórrer esplèndides pinedes en el seu descens pronunciat cap al fons del Regajo i el pas pel paratge de les 'Palomarejas', entre cingles i congostos. La senda ascendent, de retorn a l'extensa llanada de Sinarcas, travessa un ombrós bosc amb espècies caducifòlies com a roures valencians i aurons de lluminosos colors tardorencs.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
20,20 km
Horari teòric:
06:15:00
Desnivell de pujada:
580 m
Desnivell de baixada:
580 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2000
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2019
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0665-4; 0666-3; 0666-1; 0665-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
Punts directrius:

Centro de Turismo Rural Las Viñuelas - Rambla de la Surtidera - Fuente de los Grilluelos - Las Palomarejas - Área recreativa del Regajo - Fuente y ermita de San Marcos - Ermita de San Roque - Centro de Turismo Rural Las Viñuelas

Descripció:

Eixim de la localitat, des del Centre de Turisme Rural de las Viñuelas, pel camí de Llops-Llops juntament amb el PR-CV 124.1 i el GR 238, que es desvien en la primera bifurcació a la dreta, i el PR-CV 124.3. Més endavant prenem la pista de l'esquerra pel camí de la Teixiria. El PR-CV 124.3 va per la dreta. Als 3,5 km, en un gir brusc, el camí comença el descens cap a la rambla de les Surtideres i l'enllaç del PR-CV 124.3. Seguim la rambla i en passar un meandre l'abandonem per a remuntar per la lloma en direcció a la Font dels Grilluelos. Uns metres més endavant, el PR-CV 124.3 segueix per la pista a la dreta i nosaltres baixem per una senda fins al Regajo de Sant Marcos, en la zona coneguda com Las Palomarejas, on tornem a enllaçar amb el PR-CV 124.3 que ha donat la volta per la Pardala. De seguida, el PR-CV 124.3 remunta el vessant de l'esquerra i nosaltres seguim el llit a mitjana altura vorejant el congost per a després tornar a deixar-nos al costat del rierol, que seguirem. Passem per les cases del Molino de Benito per a arribar a l'àrea recreativa del Regajo. Creuem el pont que està uns metres més endavant i acurtem les primeres llaçades de la pista juntament amb el PR-CV 124.2 entre hortes. Passem per la Font de Sant Marcos fins a l'ermita del mateix nom. Tornem a l'altiplà i pels amples camins dels camps de vinyes se'ns uneix el PR-CV 124.3 abans d'arribar a l'ermita de Sant Roc. Girem a l'esquerra per a tornar a las Viñuelas per la part de darrere del complex turístic.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents