Valora la ruta

PR-CV 124.2 SINARCAS - LA TOBA - LAS GRAJAS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Sinarcas

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
15,90 km
Horari teòric:
04:35:00
Desnivell de pujada:
280 m
Desnivell de baixada:
280 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-1998
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0665-2; 0665-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Centro de Turismo Rural las Viñuelas - Ermita de San Roque - La Toba - El Regajo - Piedra de San Marcos - Las Grajas - Ermita de San Marcos - Centro de Turismo Rural Las Viñuelas

Descripció:

Aquest itinerari comença des del Centre de Turisme Rural Las Viñuelas, en la part Est del nucli urbà. La direcció principal de la ruta és cap al Nord. En primer lloc caminarem cap a l'ermita de Sant Roc. Continuarem entre extensos camps de vinya i cereal, amb àmplies vistes del pla i del Pic Ranera al fons.
Arribarem a la Cella i començarem el descens fins a situar-nos, després de passar las Hoyuelas, en el marge dret de El Regajo. Continuarem caminant per senda direcció aigües amunt.
En el tram més distal, abans d'arribar a la Toba, tenim algun tram complicat. Si bé tota la ruta es troba molt ben marcada i senyalitzada, un parell de trams de vessant al costat de El Regajo són difícils de seguir. Alguns arbres caiguts i la ràpida erosió per arrossegament en la zona d'algeps ha fet escarpat algun pas. No obstant això, després de sortejar aquests xicotets inconvenients, arribem a la senda per la xopada final abans d'arribar a la toba, gran roca calcària, molt porosa, recoberta de molsa, i que s'ha format per la precipitació dels carbonats que porta l'aigua.
Després de visitar la roca tornem pel mateix camí direcció a las Hoyuelas, però abans d'arribar creuem El Regajo per un pas de roques que sobreïxen de l'aigua. Continuem pel marge esquerre d'aquest xicotet curs fluvial i un poc més a baix hi tornarem a creuar. Passarem per zona d'hortes abans d'accedir al camí pel qual arribarem a la font de Sant Marcos. Un poc més endavant, en la corba, abandonarem el camí per a seguir per una senda amb una curta però empinada pendent. En la part alta de la senda, decidim seguir per un xicotet desviament que ens condueix fins al mirador de la Penya de las Grajas. Les vistes des d'allí són espectaculars de la vall de El Regajo, Casillas de Ranera (pedania del municipi de Conca de Talayuelas), Pic Ranera.
Tornem al punt on ens desviem i seguim. Estarem atents a les marques ja que hi ha molts encreuaments de sendes però es troben tots molt ben senyalitzats, i en pocs minuts arribem a la part posterior de l'ermita de Sant Marcos, edifici en molt bon estat, amb una zona coberta amb bancs i taules. Eixim de l'ermita direcció a Sinarcas pel camí que prompte s'uneix al camí pel qual vam vindre hores arrere. Continuarem fins a Sinarcas per aquest ja conegut tram fins a finalitzar de nou en el centre de turisme rural las Viñuelas.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents