Valora la ruta

PR-CV 127 CAMI DELS GELADORS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Ibi

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Ruta que recorre la Serra dels Barrancons d'Ibi. Combina història amb diversos molins fariners, de paper i pous de neu, amb la naturalesa del Parc Natural de la Font Roja, zona de boscos de carrasques i pins i el paratge de singular bellesa de Sant Pasqual. A més, passa per diverses fonts el que augmenta el seu encant.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
15,30 km
Horari teòric:
05:05:00
Desnivell de pujada:
605 m
Desnivell de baixada:
605 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-06-1998
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0846-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Font Roja (Parc Natural)
  • Sant Pasqual - Torretes (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Ibi - Glorieta Riu - Enllaç GR 330. - Racó d'Almarra - Àrea recreativa Barranc dels Mollins - Font de Sixt - Enllaç PR-CV 127.1 - Enllaç GR 330 - Mas de Foiaderetes - Enllaç PR-CV 26 - Penya del Calbo - Enllaç PR-CV 26 - Pou del Canyo - Enllaç PR-CV 26 - Penya de l'Hedra -Ermita de Sant Pasqual - Casa del Rei - Àrea recreativa Sant Pacual – Ibi

Descripció:

Comencem el recorregut en la Glorieta Riu (enllaç GR 330). Seguirem pel camí del Lavadero. Trobem a l'esquerra el molí de Paper (any 1829). Es creua la CV-801 per a continuar pel camí del barranc dels Molins, on trobem molins de farina en diferents estats de conservació: molí de Llapisera, de la Tia Roseta, de la Penya, de Petuta (anterior al s. XVI). Continuem fins a la font de Santa María i la font del Racó de l'Almarra, on hi ha una àrea recreativa. Prenem un camí esguitat de casetes. Posteriorment, al costat de l'inici del Parc Natural de la Font Roja i la font de Sixt trobem l'inici del PR-CV 127.1 i l’enllaç GR 330, seguirem per la dreta fins al mas de Foiaderetes (creue PR-CV 26). Continuem arribant al mas de Foiaderes i font del mateix nom. A partir d'ací, la frondositat del carrascal d'ombria, ens sorprèn, igual que les solanes de Foiaderes i Menejador, arribant a la penya del Calbo (enllaç PR-CV 26) i al mas del Canyó Nou.
Seguint l'itinerari, arribem al pou del Canyó, pou de neu del segle XVIII (enllaç PR-CV 26). Arribem al cabeç del Canyo. Seguim per senda a dreta direcció de Sant Pascual, després del primer tram pràcticament pla, s'inicia una vertiginosa baixada que ens farà passar per la presa l'Heura. Aquesta baixada també ens fa passar pel barranc de Sant Pascual, microreserva i estació biològica mas de Torretes fins a arribar a l'esplanada de l’ermita i àrea recreativa. Reprenem el camí (passant la casa del Rei) seguirem pel camí de Sant Pasqual el qual ens porta per camps de cultius d'ametlers i oliveres fins a arribar al nucli urbà d'Ibi per a finalitzar en la Glorieta Riu, al costat del Plantiu, punt de partida.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents