Valora la ruta

PR-CV 128 CAMÍ DEL CARRASCAL

Entitat promotora: Ayuntamiento de Ibi

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Entretingut recorregut que ens porta des d'Ibi a un dels llocs més alts de la Carrasqueta. Anirem ascendint entre pins per vessants orientats al nord que ens faran suportable la pujada, passant pel mes del Carrascar d’Anselmo i la font de la Carrasca fins al coll de la Carrasqueta, al costat del refugi dels Esbarzerets.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
7,60 km
Horari teòric:
02:30:00
Desnivell de pujada:
455 m
Desnivell de baixada:
20 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-06-1998
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2023
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0846-2; 0847-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Ibi – Pont de la Pileta (enllaç PR-CV 82, PR-CV 83 i PR-CV 129) – Barranc de la Boquera - Mas del Carrascar d’Anselmo (enllaç PR-CV 82) – Font del Carrascar - Refugi Esbarzerets

Descripció:

Prenem el carrer Vicente Aleixandre, passem el camp de futbol i creuem el pont de les Piletes. Seguim rectes amb una certa tendència al descens fins a trobar-nos amb el nostre primer encreuament en el qual agafarem a la dreta, direcció Sud-oest. Continuarem baixant sense deixar el camí asfaltat, veurem un pont que travessa la nova autovia que uneix la població d'Alcoi amb Alacant. Creuem per ell i al final enllacen en els PR-CV 82, 83 i 129. Ací girem a l'esquerra, direcció nord-oest, per en pocs metres girar cap a la dreta per a trobar-nos amb el mas El Regalo, amb la seua curiosa arquitectura.

Una vegada passat el mas, seguim recte al costat del barranc de la Boquera per la carretera asfaltada rebutjant diversos camins que ixen a dreta i esquerra fins a arribar a una corba molt tancada i amb sentit descendent, creuant el barranc de la Boquera per un pont. Ací agafarem la pista que ix a la dreta, direcció sud.

Des d'ací anirem en continu ascens fins a arribar al mas del Carrascar d'Anselmo, el qual deixem a la nostra esquerra per a continuar ascendint, passant per altres masies en ruïnes com la de Concha Sello i Ntra. Senyora del Consol. Pocs centenars de metres després d'aquesta última ens trobem amb la font del Carrascar. Seguirem fins a trobar-nos amb un encreuament de diversos camins en el coll de la Carrasqueta. Nosaltres agafarem el de l'esquerra, direcció nord-oest, que ens portarà al Refugi dels Esbarzerets.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents