Valora la ruta

PR-CV 158 SERRA DEL CARRASCAR DE PARCENT

Entitat promotora: Ayuntamiento de Parcent

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Ruta en la qual gaudirem de diferents paisatges, la part baixa entre cultius de secà, amb ametlers, oliveres i vinyes, i murs de pedra seca característics de la zona. El camí dels voltes ens portarà al Coll de Rates, inici de la Serra del Carrascal, divisòria entre les dos Marines, contemplant excel·lents vistes des de la seua cresta.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
14,70 km
Horari teòric:
05:15:00
Desnivell de pujada:
765 m
Desnivell de baixada:
765 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-1999
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2022
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0822-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Parcent - Pou del coll de Rates - Costera de Blanque-Ros. Enllaç PR-CV 425 y SL-CV 119 - Mirador del coll de Rates - Caseta vigilància forestal - Alt del Carrascal – Pouet de la mina de Ferro – Cova dels Coloms - Font de la Foia – CV-715 – Parcent

Descripció:

Eixim de Parcent, pel carrer de l'Almàssera i carretera de Parcent a Alcalalí, seguim la carretera en direcció a Alcalalí, agafant el camí del Figueral fins a la coveta dels Albarzers, des d'on pugem per una senda a la Costanera del Blanquer i Coll de Rates, travessem la carretera CV-715, seguim el camí cimentat que ens porta a les antenes de la Lloma Grosa, seguim el cordal de la Serra del Carrascal de Parcent, passant pel tossal d’Alpolupi, girem en direcció est per a descendir per una estreta senda que ens porta al Pouet de la Mina de Ferro, continuem descendint direcció sud fins a arribar a la Font de la Foia, seguim la pista uns 200 metres i prenem una altra a l'esquerra, vorejant el barranc de les Cabres que ens portarà a la carretera de Parcent-Tàrbena, la travessem i continuem pel camí i rambla fins a travessar la carretera d'Alcalalí per a continuar pels carrers del poble fins al punt d'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents