Valora la ruta

PR-CV 158 SIERRA DEL CARRASCAL DE PARCENT

Entitat promotora: Ayuntamiento de Parcent

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
15,21 km
Horari teòric:
05:35:00
Desnivell de pujada:
745 m
Desnivell de baixada:
745 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Cooperativa
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-1999
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Parcent – El Barranquet – Azagador – Penya Lisa – Coll de Rates – Tossal dels Diners – Corral de ganado, cota máxima – Tossal de Polupi – Mallada Plana – Pouet de la Mina de Ferro – Cova dels Coloms – Font de la Foia – Barranc de les Cabres – Parcent

Descripció:

S'inicia el recorregut en el nucli urbà de Parcent , entre el Bar Teatre Cooperativa i l'Almàssera, seguim pel carrer de l'Almàssera per a girar la primera a la dreta i eixir a la carretera de Parcent a Alcalalí . Seguim la carretera direcció a Alcalalí i en la tercera eixida a la dreta d'aquesta carretera ens trobem un camí asfaltat, a continuació se segueix per pista de terra entre bancals de cítrics i garroferes, seguidament s'abandona la pista i presa a l'esquerra, per l'antic camí i assagador que posteriorment s'estreny i serpentejant per forta pujada s'arriba a la carretera de Parcent a Tàrbena , on existeix un mirador.
Es travessa la citada carretera i per una senda accedim a una altra senda i el Bar Restaurant Mirador, a partir d'ací seguim per pista de ciment que ens condueix a unes antenes, i posteriorment a una caseta de vigilància forestal. A partir d'ací cal continuar per senda que discorre per la cresta del Carrascal de Parcent, pel límit de termes arribats al Tossal de Polupí, descendim cap a l'Emmallada Plana per on continuarem fins als Alts de Polupí, on girarem bruscament en direcció Est per a descendir per estreta senda a passar pel Pouet de la Mina de Ferro. Continuem descendint direcció sud fins a arribar a la Font de la Foia.
Seguim la pista i a uns 200 metres prendrem una altra a l'esquerra, vorejant el barranc de les Cabres que ens portarà a la carretera de Parcent-Tàrbena . La travessem i continuem pel camí i rambla fins a travessar la carretera d'Alcalalí per a continuar pels carrers del poble fins al punt d'inici.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents